SLALOMINLÄRNING – ALLÈ

Vände mig till vovve.net för att få tips på hur jag ska lära B slalom. Och fick tips om Allémetoden. Man särar på pinnarna och får hunden att fatta att den ska springa igenom alla, sen flyttar man dem stegvis närmare. Vi började idag och jäklar vad bra det gick! Han klarade av det på långt avstånd samt på slutet när det var rätt trång emellan. Så duktig! (ursäkta slutet på filmen, ni får lov att vrida på huvudet 😉

4 reaktioner på ”SLALOMINLÄRNING – ALLÈ

 1. Åsa o toktassarna skriver:

  Superbra början! (jag följde diskussionen på Vovve men hann inte svara något igår). Tänk på att redan nu börja variera varifrån han kommer så han lär sig hitta ingångarna själv. Och tänk på att inte själv stå i slutet, det gör man ju lixom inte när man kör slalom. Lägg ut leksaken o starta bredvid din hund, börja redan nu med bakombyten, att springa om hunden medan den är i "slalomen" osv. Och skaffa en slalom från Rusta som man trycker ner i marken så du kan köra på 12 pinnars kanal direkt!I kategorin "agilityKaia" på min blogg finns ett fåtal filmer (jag är dålig på att filma träning) på vår slalomutveckling, vi har kört allé med bågar som extrahjälp. Tog oss ungefär två månader från första steget till helt klart slalom med träning ca 2 gånger/vecka. Finns på http://www.toktassarna.com

 2. Agilitybloggen - Tova & Bounce skriver:

  Okej! Tack så mycket. Jo jag stod på lite olika ställen samt skickade igenom honom och hade en skål med en godis i i slutet men det vart inte på film. Jag ska kolla in dina filmer! Kluben har 2 skenor till med slalom, jag ska alltså använda hela slalomen från början? Jag trodde att hunden lättare lärde sig principen av att köra en kort men då vet jag hur jag ska göra nu!

 3. Åsa o toktassarna skriver:

  Ja, jag tycker faktiskt man ska använda hela slalomen när man tränar med den här metoden. Det är lättare för hunden att hitta rytmen. Men som sagt, köp slalom på Rusta! När du gör kanalen smalare kommer det att bli stor skaderisk för hunden eftersom det sticker upp delar precis där han ska gå!

 4. Agilitybloggen - Tova & Bounce skriver:

  Okej! Jag ska faktiskt upp på rusta här i östersund i eftermiddag och se om dom har det hemma 😀 Jo jag upptäckte det igår och körde kanske 3 gånger som smalast och sedan breddade jag ut den igen. Tack så mycket för alla bra tips!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s