SVAR PÅ FRÅGA

Hej! Har nämligen ”blivit” hundvakt/dagmatte åt en hund from idag. Det är en liten lhasa apso på åtta år. När man möter andra hundar så blir han som galen i typ fem sekunder; skäller, hoppar och morrar. Jag tycker det är lite obehagligt, han är ju så pass liten så det går att hålla emot honom, men jag undrar om du har något tips på vad jag kan göra för att förhindra detta betéende? Jag försöker avleda, men när han väl fått syn på en hund så är det kört. Tack!

Svar: Vad kul att få chansen att vara dagmatte! För det första; ha alltid med något godis han gillar eller en leksak han gillar, gärna båda. Så att du alltid är den som har något kul att erbjuda honom. Sedan använder du godis och leksak när ni går; be honom om SITT och ge han godis eller lek en stund bara så att han är med på att det numera är en dela av er promenad. Sedan kan du börja med att bara be honom sitta och ge honom en godis eller leksaken när han får syn på en annan hund, innan han är för
nära dem och han börjar skälla. Viktigt är att du inte är för ”hispig” och han märker att du är nervös och tycker det är obehagligt. Om möjlighet finns så kan du ta hjälp av någon du kanske känner som har en hund som inte bryr som om hundmöten. Det är ganska svårt att hålla hunden lugn om hunden ni möter står och skäller och hoppar. Ibland kanske det funkar bättre att inte kräva att han ska sitta utan sätt bara igång och lek. Man måste träna många ggr och alltid vara lugn och stabil själv. Hoppas detta var till någon hjälp & Berätta gärna hur det går sedan!

Lånad bild.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s