VALLNINGEN

Bild från september.
Vallningen  med B går väldigt bra nu! Har tränat hårt med stanna, ligg och fram! Och det har gett resultat, senaste träningen i helgen så hade jag inte långpiskan men B gjorde ändå det jag bad om 9/10 ggr. Att bara ligga still såhär var nästan omöjligt för typ 2 månader sedan, så där har det blivit framsteg. Samt med stanna, men där har han fortfarande svårt att göra det när han har hämtat och är en bit ifrån mig; då skiter han helst i det jag säger…Men här nedan är en bild på hur jag har tränat orden stanna och fram;
Här går jag baklänges med ansiktet mot hunden och fåren. Sedan säger jag stanna och då stannar B förhoppningsvis till en kort stund iaf och sedan säger jag fram och han börjar gå framåt igen.
Ibland lägger jag in ett ligg! direkt efter stanna och sedan fram bara för att kolla att han lyssnar. Det är en bra övning då hunden snabbt får belöningen: att få gå fram och fortsätta valla.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s