3 TIPS FÖR FRUSNA HUNDAR

Gillar INTE att klä ut sig…

När det börjar krypa ner mot minus 30 grader så fryser ju vi lite lättare. Och det gör ju även hundarna!
Mina fryser oftast om fötterna då de visar det genom att hoppa/halta på 3 ben och inte är så framåt som vanligt på promenaden, då kan ett par STRUMPOR hjälpa, fryser din hund ändå så kan man köpa kamferolja och smörja inuti tassen då den ökar blodcirkulationen, innan man sätter på en strumpa.
B fryser nästan aldrig om kroppen eller tassarna men om öronen och får lätt hårda, hårlösa små knölar runt öronkanterna och det är en sorts förfrysning. Så då har jag börjat med att ibland ha en gammal BUFF på honom som håller in öronen mot kroppen så de hålls lite varmare. Annars kan man nog sy en egen tygtub om man vill! Det svåra är att hålla sig för skratt….
Sedan kan man ju lägga pengar på ett bra TÄCKE som håller kroppen varm om hunden har dålig päls eller är gammal. Det täcket som B mannekängar på bilden är Rarkos egentligen då han är en liten fryslort.
Annars kan jag ibland tycka att man kan härda hunden ibland och inte ”missbruka” täcket då de faktiskt kan börja sätta en tjockare päls av sig själva om man inte lägger på dom ett täcke varje promenad. Men har du en frusen hund och det är kallare än 20 minus och du bara ska ta en lugn lite längre promenad där hunden inte får hålla värmen genom att springa så kan man ta täcket för att försäkra sig om att hunden inte fryser.
Länkat varje sak i den fetstilta texten.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s