DÅLIG DRAGTRÄNING :(

PSYCHO B
Ja dragträningen ikväll gick åt pipsvängen.
Vi var ca 8st, jag åker iväg som 6a. Efter ca 200meter så ropar en tjej nåt; jag hör bara vänster vilket gör att jag åker in mot vänsterkanten. När hennes hund kommer ikapp oss så KASTAR den sig rytande på B som flyger ut i djupsnön, jag med eftersom B drog med mig utanför spåret så att skidorna dök. Hon får tag i sin hund och fortsätter framåt. Jag får ordning på B som visar lite obalans och osäkerhet vid nästa ekipage som kör om oss men det går bra ändå. Sedan så slocknar min pannlampa, hade glömt att ladda den såklart!
Jag stannar vid en bro där slingan kommer tillbaka sedan eftersom jag inte ville åka hela 11km utan bara 5,5km. Så jag och B åker ensamma större delen och jag var så upprörd så det var kanske bäst så, vart 2 omkörningar och då vart han offensiv båda gångerna. I slutet, ca 200meter till parkeringen blir vi omkörda av 3st som åker i klunga, då tar jag B till sidan och stannar så att det inte skulle bli ännu mer tråkigheter. Men när jag ska ta av mig skidorna och står nerlutad mot backen(håller fortfarande i B med ca 40cm koppel) så kommer en killes vhorstertik fram, luktar lite först och hugger sedan efter honom, PANG!. Killen bara ryter i åt hunden och åker upp till bilen. Så jag kommer INTE träna mer på ÖSKs draghundsträning, bara i marieby där det är mindre med folk och de har ordentlig pli på sina hundar. Så jäkla tråkigt när detta ska hända!

Men bitvis på sträckan gick det så fint och jag fick upp en riktig fart med skidorna, B genar så missilaktigt genom kurvorna så jag knappt ser honom och han jagade efter de andra hundarna ordentligt idag. Hoppas få bättre erfarenheter från omkörningar nästa gång och sedan träna mest ensam så det inte händer igen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s