4 SAKER NI KANSKE INTE VISSTE OM MIG

20130214-152740.jpg
Jag är renskötare och har mina egna renar, jag tillhör samebyn Ruvhten Sijte i västra Härjedalen. Hela min familj är även de renägare. Denna bild är tagen den 2/2 och vi var påväg med en liten flock renar till gärdet för att ”sortera” dem, slakta några, dela ur och köra iväg andra och sedan släppa dem till resten av flocken.

20130214-152822.jpg
Jag älskar att slöjda och gör det så ofta jag kan. Särskilt intresserad är jag av den samiska slöjden och sysslar med både sömnad, pärlvirkning och tennbroderi. Här har jag virkat en av mina egendesignade nyckelringar, med rem och fäste i renskinn.


Jag ÄLSKAR bandet The Sisters of Mercy och har gjort det sedan jag var 11. Jag har sett dem 3ggr; först i Stockholm när jag var 17 med min bästa vän Hanna(vi fann varann under den resan) och sedan 2 gånger i Leeds i England. Bandet kommer från Leeds och vi var där för att de skulle spela 2 kvällar i rad! Vi var superförkylda(jag hade halsfluss samt en fruktansvärd hudinfektion som visade sig i vätskande bölder på låren, smaskigt!) men hade ändå the time of our lives!. Inne på baren som var mittemot spelstället så hängde vi med min granne som även han var där. Sedan kliver de 2 gitarristerna in och jag och Hanna VET numera precis hur Justin Beibers fans känner sig och ser därmed inte ner på dem längre…

20130214-152947.jpg
Jag tränar och tävlar i boxning för BK Älgen i Östersund. Har tränat boxning i snart 2 år och har aldrig vart i bättre form. Kommer ihåg första träningen när jag inte ens kunde göra EN(!) armhävning, nu räknar jag dem inte. Bilden är från min första match; slutade oavgjort på 26-26 och jag var så peppad! Jag i blått mot min förra klubbkamrat Sandra i rött.

En reaktion på ”4 SAKER NI KANSKE INTE VISSTE OM MIG

  1. AC skriver:

    Kul med tjejer som inte följer normerna utan gör saker som inte är ”tjejigt!”. När jag var yngre spelade jag hockey och när jag var 16 tog jag MC-kort!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s