HUR GICK DET?

IMG_9424
B är SKITNERVÖS! IMG_9425

Redan på fredagkväll så varnades det på radion för att åka bil eller skidor i helgen; KUL! jag som hade tänkt göra båda! Men med en klass2-varning(storm) åkte vi hemifrån på lördagmorgonen då vi skulle starta 10.20. Påvägen dit så ser vi flera bilister som kört i diket och vi är tvugna att köra såpass sakta att vi missar förarmötet. Väl där så får vi veta att 2 deltagare har kört i diket påväg hit så starten skjuts upp en timme.Vi hänger där då med en massa tid att slå ihjäl; fotar alla andra hundar och värmer upp ordentligt! Vi blir lite uppmärksammade då ALLA andra hundar på tävlingen var uteslutande siberian huskys. Vi startar och det går fint; sedan blir spåret helt värdelöst; ca 1 1/2 meter brett och typ 15cm djup snö i spåret, vilket ledde till att jag bara kunde staka som hjälp och B gick igenom spåret och orkade därmed inte dra vidare mycket. Vi svänger upp på 8km-sträckan och kommer upp på en myr där spåret försvinner! Det hade snöat över helt och vi hade bara ett alternativ; att vända och åka den redan åkta 5km-sträckan in i mål. Här var jag så sur då det inte alls var såhär jag hade tänkt mig våran första tävling. Det var så tungt och djupt före att såfort jag provade skejta så ramlade jag. Det kändes inte shysst mot B heller att första tävlingen ska vara den jobbigaste rent fysiskt, det ska ju vara lätt och kul för honom hade jag tänkt. Men vi kämpade oss in i mål så gott det gick och på målrakan kunde jag faktiskt skejta och B galopperade hela vägen in i mål! Väl i mål fick jag veta att resten av tävlingen var inställd då alla spår snöat över men att vi gjort en fin prestation. Vi går upp på parkeringen och en man(jag aldrig träffat) sätter sig ner och börjar gosa upp B och säger att han var såååå duktig och B vart helt upp över öronen förälskad i mannen som vi antagligen inte kommer träffa igen! Skönt att han är så social och trevlig på tävling!  Så det där var vår första tävling, inte alls vad vi tänkt med en rolig upplevelse och en riktig peppning i att göra det grymt nästa gång!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s