TRÄNINGEN

DAGENS AGILITYTRÄNING
Hur gick träningen då?
Jo men nu sitter läggandet under gång! Lite för bra då han gäääärna lägger sig själv innan jag sagt kommandot. Men med en åskådare som sade till vid varje dubbelkommando så följde han ända till jag sa LIGG!. Viktigt att inte låta han få ut något av det. Hoppet, inkallningen och platsliggningen är nemas problemas! Tränade på apporten och den är ostadig och ibland ”kan” han inte alls. Men nu när vi kom hem har han satt den klockrent 2ggr. Så jag får träna pyttepytte på det nästan varje dag framöver så vi inte behöver oroa oss när vi ska göa det ute på planen. Vi provade tandvisningen och det gick suveränt, pipig och ivrig men satt kvar 😀

MEN! Vårt stoooora problem; Ställandet under gång! Det funkar inte, han lägger sig varje gång. Inte ens vid backning så stannar han stående utan lägger sig platt! Någon som har ett bra tips?

7 reaktioner på ”TRÄNINGEN

 1. toktassarna skriver:

  Om du backar med honom framför dig och testar kasta in belöningen mellan hans framben, hinner han lägga sig då?

 2. Vall-Ewa skriver:

  Har du hårt kommando? Mina var känsliga på tonläget. Då lägger dom sig hellre. När jag tränade in ståeende så fick dom alltid belöningen bakom. Inget kletande på kroppen. Han kan vara signal känslig. Börja inomhus och sedan utomhus. Det har funkat för mig. Fast nu finns det väl så många nya sätt att träna in momenten. Ewa&Tea

  • renrosen skriver:

   Tack! Det är han säkert ska inte heller säga STANNA! Då jag låter som en nazist för att jag använder det i vallningen. Ska säga ståååååååå lugnt.

 3. Cecilia skriver:

  Jag har tränat in ställandet med klicker. Började inomhus och klickade direkt han stod stilla. Han ville också bara ligga i början, så jag fick vara väldigt snabb att klicka. Jag gjorde det väldigt enkelt, inte i samband med fotgående eller något sånt utan jag struntade i vart han var placerad. Stod han stilla klickade jag 🙂 Sen tränade jag inte några lägganden eller skiftningar mellan sitt/ligg, utan bara ställande. dvs när han fattade att jag ville att han skulle stå la jag på kommande STÅ. Sen avancerade vi till fotgående, jag stannade till och sa STÅ. Efter det har det funkat fint utan att jag stannat till, utan han vet att kommando stå betyder stå blick stilla.

  Så mitt tips är att börja lära han det inomhus eller någon lugn plats, bara ha honom framför dig. Någon gång står han väl stilla bara rakt upp och ner? 🙂

 4. Amanda skriver:

  Hej! Vilken vacker hund du har. Men jag blir inte klok på hur många du har, är det en eller flera? Skulle du inte kunna upp lite närbilder på honom? (han som är black and tan). Det är alltid kul att studera en hunds färger/teckning och muskultur. Jag har själv en hund, men har den mest för sällskap, är ingen expert eller så. Men jag älskar hundar.:)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s