HJÄLP MED AVSLUT

fot
Något vi fick poängavdrag för på både hoppet och inkallningen var avslutet. Att han sätter sig snett, nästan framför mig med bogarna. Under träning så kan han ibland sätta sig klockrent och ibland heltokigt. Dock inte under linförigheten.
Hur ska man träna det? Rätta till ett redan snett sättande för att sedan belöna, eller inte belöna alls och istället göra om hela momentet(med kort avstånd) och bara berömma när hunden själv sätter sig rakt?

En reaktion på ”HJÄLP MED AVSLUT

  1. Vall-Ewa skriver:

    Kan bero på vilken hand som ger belöningen. Belöna bara på rätt ställe. Du kan trycka undan honom genom med att du tittar på honom. (Din dominans) Lär honom följsamhet genom att gå runt på stället (rotera) åt båda hållen.Ändå ska han hålla positionen. Gå och gunga kroppen åt sidorna medans du går så ska du så något roligt som händer hi hi… Fungerade på Tea 🙂 Litet tips försök att inte titta på honom utan du ser honom ändå i ögonvrån. Finns risk att dom kan gå ur positionen av det. Hoppas nåt kan hjälpa dig.
    Kram/Ewa & Tea

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s