EN AHA-UPPLEVELSE

IMG_9898
Min söta lille hund!IMG_9899 IMG_9901 IMG_9902IMG_9899

Idag vart det 30 minuters träning på klubben. Vi värmde upp med lite agility då det var en som undrade hur man skulle lära in slalom så jag visade henne det med B, och ingen var ju gladare än han! Agility är bland det bästa han vet, han får så stort självförtroende och blir på ett så bra och arbetssamt humör när han fnittrat lite agility. Efter det gi ck vi på lydnadsplanen och JESUS CHRIST ON A BIKE säger jag bara! Ställadet var en 10a från både hans och min sida. Läggandet likaså(lite långsamt kanske), I inkallningen och hoppet så sade det bara PANG och så satt han rakt vid min vänstra sida. Ett sådant sug och fokus från hans sida har jag aldrig sett i lydnadsträningen förut så jag tror det var agilityuppvärmningens förtjänst. Så nu vet jag hur jag ska värma upp i fortsättningen.

3 reaktioner på ”EN AHA-UPPLEVELSE

 1. AC skriver:

  Pauserna är bara att man stannar och låter hundarna vila i X antal minuter, har för mig att det är 15 resp 20 minuter. Vatten och fika brukar arrangören ha med sig men jag brukar ha en liten väska med mig med vatten, lite snack och strumpor om något skulle hända. Hunden ska ha sele eller halsband och ska föras på sidan av cykeln, den får alltså inte dra. Det är okej att ha hunden i springer eller hålla kopplet i handen. När jag gjort UHP så har arrangören bara tittat igenom hunden efteråt och man har sprungit fot fram och tillbaka för att se att hunden inte haltar. Man ska alltså inte köra igenom något långt lydnadsprogram utan man tittar bara att hunden inte är helt slut. Du själv behöver inte vara tränad för att klara provet! Det här klarar ni lätt!

 2. Cecilia skriver:

  Precis så är det med Solo också! Agility är verkligen det roligaste han vet, och på köpet får ett sånt härligt sug på allt, han blir fokuserad på och alert. perfekt uppvärmning håller jag med om! 🙂 Sen är det kanske lite svårt på en lydnadstävling att leta rätt på agilityhinder och köra innan.. men, det får vi klura på hur man löser 🙂

  hur gjorde du med slalominlärningen förresten?

  • renrosen skriver:

   Härligt! Jo men de två nästakommande tävlingar vi ska på så har dom en anslutande agilitybana så jag ska kunna värma upp där hade jag tänkt 🙂
   Jag kör med Allé-metoden. Kan försöka göra en film och lägga upp så får du se 😀

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s