Bs FÖRSTA KALVMÄRKNING

1
Så vacker och snäll!IMG_0194
Inne i kåtan låg han och vilade, skötte sig ypperligt även fast han fick ligga där själv i flera timmar ibland.IMG_0211
En kväll vid 23 när vi skulle ut i beteshagen och driva in renarna för nattens pass.IMG_0292
Efter en regnig tur i beteshagen som tog närmare 2timmar med springande över myrar och backar så var han helt färdig!IMG_0326 IMG_0327
B hjälper till att driva in i gärdet. När han tagit VPt så ska han få skälla i drivet.IMG_0357
Trött…IMG_0512
Hem fick hundarna åka helikopter, Isa och B gjorde det som om det var en bil de hoppade in i medan Lita INTE skulle åka!

B gjorde bättre än förväntat ifrån sig under 7 dagars arbete. Varje arbetspass började vid 23 på kvällen med en springtur i beteshagen för att driva in renarna i gärdet, sedan ska kalvarna få nummerbrickor runt halsen för att sedan identifieras med respektive mor. Under den tiden så fick B ligga och vila precis där kalvarna brickades, och var snäll och lugn även fast det sprang renar åt alla håll. Sedan fick han ligga resten av passet i kåtan och vila och jag kan inte vara nöjdare med honom; helt tyst och låg ner hela tiden trots att det var packat med folk så skötte han sig och höll sig på sin kant. Under dagarna när vi sover så sov även han som en stock i min säng. Påvägen hem så fick han flyga helikopter och hade utan problem hoppat in i den och suttit lugnt och snällt under hela färden. Inte alla hundar som åkt helikopter 🙂 På vägen dit fick han springa bredvid sexhjulingen och det var nog ca 10km som han sprang då.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s