FJÄRRFLYT – TANKAR

IMG_9898
Idag fick jag en tanke om hur jag kunde underlätta fjärren för oss( sitt/ligg i skiften på 5 meter på tävling). Jag satte B i en lätt uppförsbacke och stod nära och inte längre bort än 3m. Och som handtecken på sitt så tog jag bort det där trycket rakt fram med handflatan och höjde istället handen och låtsades kasta något, vilket jag även gjorde fast direkt med andra handen när han satte sig sådär PERFEKT så att framtassarna nästan lättade. Ja, jag måste ha sett ut som en full vindsnurra men det funkade! Även läggandet vart PANG ner på marken för han fick en sorts förväntning på det hela. Testade såklart på platta marken och YES, det funkade fint även där. Och jag vart överlycklig och for runt o regnet och lekte med B en lång stund efteråt.
Det är nog det som jag tycker är roligast och mest speciellt med just tävlingslydnad, att man kan ligga och fundera när man ska sova och komma på en dunderidé på ett moment man kört fast i. Sedan så känns natten som en hel evighet tills man får kliva upp och testa den där nya idén med sin älskade hund.

En reaktion på ”FJÄRRFLYT – TANKAR

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s