UTVÄRDERING AV TÄVLINGSÅRET 2013

20130921-193629.jpg
Här har vi just tagit vårt första 1a pris i LK2, knappt en månad efter att vi tog vårt LP1.
155814_10151674074247081_1413165552_n
Här är vi efter debuten i agility(hoppklass), där vart vi felfria med pinne och en andraplats!

Rakt upp och ner så har vi haft en underbart första tävlingsår tillsammans, vi tävlade 15 ggr och stod på prispallen 13 gånger, varav 5 gånger överst på pallen. Vi tävlade i rallylydnad, tävlingslydnad och agility.

I lydnaden så har allt gått över förväntan; mitt mål var att helst ta ett förstapris i LK1 så vi kunde dragmeritera i vinter men att jag skulle nöja mig med 100p då jag tyckte det verkade så svårt att tävla och så eftersom det var första gången för mig med. Men ack så fel jag hade, vi gick från klarhet till klarhet och avslutade 2013 års lydnadssäsong med ett LP2 och vi är numera helt fast i lydnadsträsket, att nåt så trist och onödigt ont kunde vara så kul!?!
IMG_1261Den tävling jag är mest nöjd med var en där jag faktiskt nollade ett moment med koff 2 men ÄNDÅ fick ett 1a pris. Det har alltid varit ett sorts mått för mig; att lyckas man med att ta 1a pris trots nollat/nollade moment, då är man duktig på riktigt och jag har alltid avundats dom som ”kunnat” det och inte behövt vartenda litet poäng för att komma över gränsen. En annan underbar sak var att det var en underbart tydligt arrangerad tävling av V. Medelpads BHK och att vi även tog vårt LP2 där, för samma domare som dömde vår allra första lydnadsetta! Den tävlingen kan ni läsa om HÄR.
I februari börjar jag ännu en tävlingsinriktad lydnadskurs som kommer pågå i 12 veckor(varannan vecka) och där ska vi bli startklara i klass 3. Målet för 2014 är därmed klart; att ta LP3 samt grundträna elitmomenten. Hade jag kunnat tro på det om nån sade det till mig för ett år sedan?, haha aldrig! Men min lilla humlepojke, han kan han ♥.

I Agilityn så vart det bara 2 träningstävlingar och en riktig. Jag hade inget mål med agilityn för detta år utan tänkte ha det som rolig träning bredvid, men det går som det går med en riktig allroundhund som kliver in med glädje i allt han tar för sig.
På träningstävlingarna var han all over och hans hindersug leder ibland till att han gör lite som han vill. Jag har inte lagt nån större vikt vid det utan mest sprungit med och fortsatt uppmuntra honom då han åtminstone blir hindersäker och vet hur dom ska tas, bara inte i vilken ordning 😛
IMG_0942
Nåt himla kul som hände över en natt var på andra träningstävlingen; B klarade slalomen! Jag har ju tragglat med allé-metoden och inte fått nåt riktigt genombrott och nästan tröttnat på att han inte fattar. Men vips! på tävlingen så står ju slalomen som den ska göra och inte lite isär som jag haft och B bara klev in och sopade igenom hela slalomen! Detta ledde till att vår agilityträning fick ett uppsving och vi har kunnat träna banor och vinklar på ett annat sätt och blivit tävlingsklara.
IMG_1013
På den officiella tävlingen 3 veckor senare åkte jag med Linn och mallen Kakan och hade väl som mål att inte diska oss och hålla B på banan. PANG! sa det och vi stod som en av 3 felfria med pinne av 30 startande! Hans hindersug fick utdelning då banan gick som ett S och han kunde ösa på utan att vänta på matte som mest sprang och skrek/vrålade på ett och samma andetag genom banans 29 sekunder 😀
B tycker att agility är kul och det är det viktigaste, vi får se hur långt vi tar oss på att bara ha ”kul” eller om tävlingsdjävulen sätter klorna i oss…

Rallylydnad har vi mest kört som tävlingsträning då det är en procedur med att gå in på en belöningslös plan och göra ett lätt program om man tävlar i vanlig lydnad. Vi hade som mål att ta RLDN och det har vi gjort, 79, 96 & 82p. Inget vi satsar på förutom att B ska få tävlingserfarenhet och störningsträning. Vi tar nog och kör ett diplom i fortsättningsklassen men sen får det räcka.

Så, det var vårt år! Ett alldeles underbart år!
Återkommer med målen för nästkommande år 😀

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s