DRAGTRÄNING – 21 OMKÖRNINGAR

IMG_9474
Gammal bild
Ikväll var det alltså dags att samlas vid hundspåret i Marieby för årets första gemensamma träning med draghundsklubben. De var 3 minus och fortfarande opistat så ca 4-5cm nysnösnö i spåret gjorde att det inte gick att åka fortfort men det hindrade ju inte hundarna från att jobba. Vi vart 10 ekipage, jag & B, en alaskan husky, 4 pointrar, 2 vorstehs och 2 sibbar. Vi startade som nummer 2 och höll det ända fram till första pausen, efter ca 2,5km lätt uppförs. Efter det hamnade vi nånstans i mitten och fick göra en massa omkörningar och bli omkörda då 2 av hundarna hade svårt att ligga före så fick ju jag o B köra om igen, men shit vilken bra träning det är! Allt som allt fick jag o B köra om 21 ggr! Efter vi kört 7km så pausade vi igen ca 3min och efter det så stack jag o B ut som nr 3, blev en vurpa vid 9,5km så att alla stannade igen och vi märkte att vi åkt ifrån de som startade efter oss vid 7km 😀 De kom ikapp och jag o B startade sist för att åka de sista 1500 metrarna. Och där kom min lilla blixt fram; i en lätt uppförsbacke där alla åkte i en klump sög han sig förbi 7st! och sedan tog han de två sibbarna i farten innan han insåg att vi var 20meter från parkeringen, då stannade han vid kanten och va liksom klar, manade på honom så han gick i trav sista metrarna och sen va vi framme ♥
Väl framme på parkeringen så var det lite snack i pannlampans sken innan alla for hem till sitt. Det var 3 stycken som frågade om B var en Alaskan Husky och de vart lite överaskade när jag sade att han var en kelpie 🙂
Nu blir det vila i 2 dagar för B eftersom jag ska jobba. I helgen blir det nog en skotertur med intervaller för att få upp hans flås lite.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s