DRAGDEBUT OCH GODKÄND DRAGHUND

IMG_1486 IMG_1488 IMG_1489

Igår for vi iväg till Mora där årets upplaga av Moradraget skulle äga rum. Vi har i min mening inte tränat så mycket och hårt vi borde så jag var rätt osäker på om vi skulle klara dragprovet. Sträckan på tävlingen var 11km och det längsta vi åkt hittills iår var 8km utan paus, så nerverna var på plats kan jag säga!

Målet jag hade för dagen var att B skulle ha kul och jobba på utan att bli störd av funktionärer och andra ekipage samt att åka så pass bra att han skulle bli godkänd draghund.

Vi startade sist, efter 2 herrar och en dam med brukshund. Föret var såååå jäkla tungt och i vissa snirkliga uppförsbackar kändes det mer som att pulsa i djupsnö med skidor, det gjorde att B gick mest i trav uppför då han sjönk ner och inte kunde ta i.
Vi blir efter ca3km omkörda av ett vorsteh-ekipage i en nedförsbacke och det hade gått finfint om föraren sagt till att han kom(och gärna på vilken sida han vill köra om), så B hoppade åt höger och jag gled åt vänster=kraschen var ett faktum och jag körde både över linan och på B innan jag for ut i skogen och fick tag i ett träd att stödja mig mot. Lite svordomar och urtrasslande så var vi på G igen men jag kan säga att vi förlorade 1,5 minut på den där vurpan.
Efter det så kom vi in på stadion för varvning och B hade lite problem med att ta kommandon då han blivit lite trött och sedan så väntade jag mig det då det var första gången på tävling för honom och om man tävlar med hund så vet man ju att allt kan sitta på träning men på tävling ser man ofta bara 70% av hundens kapacitet. Vi for iväg från stadion och körde om herren som startade 2 minuter före oss, sedan låg vi mer eller mindre tillsammans resten av sträckan. Fick veta av herren sedan att han var glad att vi kommit ikapp och att han kunde få lite draghjälp då hans hund vart trött.

Nedförsbackarna krånglade under sista varvet då B hellre sprang bakom än framför efter att jag körde på honom under första varvet. Jag släppte kraven och pressen då och stannade innan varje nedförsbacke och åkte mkt långsamt nedför samtidigt som jag berömde honom för att han skulle få upp självförtroendet igen. Sista sträckan gick väldigt bra och B jobbade sista kilometern i galopp ända fram till mållinjen! Jag är mycket nöjd med våran prestation och vi kom i mål på 39.23, ca 3 minuter efter duktiga  A-C i våran klass. Eftersom hon o Timmie bland annat vunnit SM, innehar draghundschampionat och har deltagit på barmarks-VM så är jag mycket nöjd med det, det gav mig hopp om att kunna ta ett riktigt CERT i drag nån gång!
Domaren delade inte ut några CERT men vi fick godkänt av honom att ta ut titeln DRHII som betyder att B nu är godkänd draghund, den första kelpien i världen dessutom! Det var vårat dragmål under denna säsong! Nu siktar vi på SM i Sundsvall om 2 veckor!

10 reaktioner på ”DRAGDEBUT OCH GODKÄND DRAGHUND

  1. Lisa och Elton skriver:

    Grattis! Måste va kul med första WK som är godkänd draghund! Jag tog ett Cert med min cocker spaniel på min debut på officiell dragtävling så jag tror vi är första cockern gjort det 🙂 Så om vi kan ta cert så kan säkert ni med!

    • renrosen skriver:

      Ja det är jättekul! Jag hoppas på att ta ett championat med honom nån gång, han är bara 2,5år än så det borde vi hinna! 🙂 Vad bra gjort av er!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s