SM I DRAG GAV MEDALJ

IMG_1508
Inför starten, lagomt fokuserad.IMG_1528
B ligger duktigt och väntar på kommando, trodde jag…IMG_1530
…Tills klockan pep, då körde han plattan i mattan så matte for på huvudet.IMG_1542
Men visst gick det hem!

Idag var det som sagt SM i linkörning i Sundsvall. Jag och B var ett av 3 startade ekipage så det var lite pirrigt. Vi startade först av oss 3 med en minut mellan varje ekipage. B krånglade vid starten då han är van vid att min runkeeper-app piper nör jag slår på den och då ger startkommando nästan samtidigt, så när klockan pep vid 5 sekunder kvar så drog han iväg så jag ramlade. Försöka krypa tillbaka på rätt sida startlinjen och trassla ut lina och stavar kostade oss några sekunder, där kände jag att ”va i helvete har jag gett mig in på???”. B tog högerkommandot ut från stadion klockrent och jag trampade runt och kände att glidet var på vår sida men inte min kropp, tror jag tömde några liter snor och slem under banan idag 🙂
Efter ca 1km så vart B bajsnödig och hoppade av spåret och bajsade rejält mycket, kände att det får ta den tid det tar så att han inte segar sig bajsnödigt genom hela banan. Tiden som det kostade var 45sek, vilket känns onödigt nu i efterhand 😦 Efter stoppet så fort vi iväg igen, lite lättare och lite snabbare!
Efter ca 4km så kommer ekipaget som startade efter oss ikapp, en enorm schäferhane vid namn Debut. Omkörningen går smooth eftersom jag stannar och halar in B samt sträcker fram staven ”ifall-att”. Tar rygg på Anna och Debut och det flyter på så bra efter det. Grabbarna våra tyckte det var riktigt trivsamt att åka ihop så vi följdes åt under resten av banan och turades om att ”dra”. Nedför bromsade jag så att B hade tryck i linan och inte fick panik då han är lite rädd att jag ska köra in i honom igen sen sist. I de 2  rejäla uppförsbackarna så körde jag och B först då jag har bäst teknik uppför och jag ville ju gärna inte förlora ett cert pga av att jag legat bakom och såsat. Vi blir under sträckan omkörda av 5-6 A-ekipage och de går riktigt fint till, vi glider i god tid till sidan och saktar ner B för att direkt efter ge honom öka-kommandot så att han jagar lite. Under de sista kilometrarna så åkte vi så gott som bredvid Anna och Debut ända tills mållinjen.
Jag är så förbaskat nöjd med Bs prestation under denna tävling. Det var några riktigt snäva kurvor men jag gav han skarpa hö/vä-kommandon ca 5 meter innan kurvan och han liksom tveklöst kastade sig in i dem och jag kunde se hur kul han tyckte det var att känna centrifugkraften, det var lite som att åka speedway med hund då jag sladdade mig genom kurvorna som bestod av 15cm lös sockersnö 😀
Även vid varvning och ingången på målrakan så tog han kommandon klockrent.
Vi kom  i tid på 31 min, 1 min prick efter Anna och Debut som vann, hade vi inte fått det där bajsstoppet hade vi nog kunnat utmana lite mer 🙂 Grattis även till Helene och Meja som tog brons och cert!
Efter målgång så minglade han runt och skruvade sturskt på sig inför beundrande vorstehflickor. Han är allt en pärla min B, ger allt i 10km och är så behändig och snäll att ha med sig ♥

10 reaktioner på ”SM I DRAG GAV MEDALJ

      • Helene skriver:

        Klart du måste åka dit!! Ni var ju super duktiga igår! Blir mycket roligare om ni också kommer!! Grattis igen till SM-silver!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s