DRAG MED KEDJOR & LYDNAD

20140402-163252.jpg

20140402-163316.jpg

20140402-163333.jpg


Idag vart det en tur i de numera stängda skidspåren för att B skulle få testa sin weightpull-sele med kedjan efter. Vi tog 8kgs kedjan och den rann lätt på den hårda snön och B var pigg o glad under hela sträckan, som vart 4km. Ska ut på fredag och testa på barmark i skogen en kortis med den lättare kedjan så han får jobba lite mer.

Efter det for vi hem och åt lunch och sedan brummade vi ut till brukshundsklubben där vi mötte Sabina och hennes vita herde Riva för lite lydnad och brukslydnad. Sabina och jag ska tävla rapport ihop och vara mottagare åt varann.
B fick köra budföringar med fokus på fart och signalkontroll, jätteduktig och arbetssam! Sedan tränade vi framförgående och även lite våldsamma metallapporteringar, han har börjat ÄLSKA det nu och pillar inte alls lika mycket med apporten när han har sån hög förväntan.
Lita fick mest slipa på fria följet, det börjar bli riktigt fint nu! Högersvängarna har konstrat åt oss och hon har liksom stannat i svängen och hamnat efter sedan, alternativt hamnat på fel sida senm, samma vid helt om. Det visade sig bero på att jag gjorde en ”halvhalt” precis innan första foten svänger. Vi mjukade upp svängarna så att jag kunde hålla samma tempo genom hela och då funkade det 😀 Hon har ett jäkla fokus och det är riktigt kul att då kunna pilla med detaljerna.
Nu har hundarna fått ett mål med renfeta, kulor, oljor, vitaminer och mineraler så nu kommer de nog ligga nöjda i sina korgar resten av dagen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s