LÅNGTUR PÅ FJÄLLET

20140407-110617.jpg

20140407-110636.jpg

20140407-110704.jpg

20140407-110800.jpg
Igår så packade jag in hundar och skidor i bilen och åkte till Tänndalen för att där åka skidor över fjället och komma fram i Bruksvallarna. En gemytlig tur på 25km högfjällspår. Solen hade dock kunnat vara framme lite mer.
Att hundarna dagen innan gått 16km märktes inte utan det var plattan i mattan som gällde. Det vart lite tungföre på mitten av turen då de gick lite i skritt men det är bara bra att de inte tar ut sig helt utan vilar lite när de behöver. Försöker få dem att skilja på tur och tävling 🙂

Vi stannade och fikade lite snabbt 2ggr, ena gången var vid våffelstugan kariknallen där de även fick lite vatten av den snälla serveringspersonalen. Efter det så åkte vi de sista 5km i nedförsbacke ner för fjället, jihu vad det gick och jäklar vilken träningsvärk jag har i benen av allt bromsande! Hundarna hade ju 2 harar framför sig; ett par som skulle åka bob ner för fjället, då vaknade tävlingshundarna i dem kan jag säga 😉
I helgen har hundarna alltså gått 41km, ganska imponerande och idag är det en total vilodag. Imorgon ska vi träna lite fritt följ och vila lite mer 🙂

2 reaktioner på ”LÅNGTUR PÅ FJÄLLET

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s