BACKA BANDET…

IMG_1590 IMG_1591
Här är 2 bilder från när jag tränade B i rutskick en kväll förra veckan. Han är så fin och duktig!

Dock har det hänt en grej som gör att vi får backa bandet rejält nu…
På träningen i söndags så skulle jag kasta iväg metallapporten, gjorde ett vanligt misstag och höll i den för länge så att när jag väl släppte så kastade jag den rakt upp i luften istället. Det som även hände var att B tjuvstartade(något han fått göra av och till för att jag inte ska packa ihop honom totalt). Summan av det blev att han springer ut och letar ivrigt efter apporten som såklart träffar honom rakt över nosen med en jäkla smäll. B belv såklart skiträdd och är fast besluten om att det var jag som gjorde det för att han gjorde fel.
Efteråt betedde han sig som en skotträdd hund på planen; strök omkring, hässjade, hade öronen låååång bak och stirrade nervöst uppåt. Kom det en fågel eller liknande så skyggade han och kastade sig undan. När jag provade kasta en liten frolic mot honom så gjorde han även då panikslagan undanmanövrar.
Vi for hem och han kunde inte slappna av; hässjade, var ljudkänslig och hoppade upp och stirrade för varje bil som körde förbi. Han hade även svårt att bara ta godis ur min hand och stirrade nervöst omkring/uppåt.

Nu har han fått vila och igår körde vi lite lätt agility för att se hur det gick. Agilityn gick bra med när jag sedan bara lekte med honom på planen efteråt så flög det en fågel över planen och då vart han som förbytt igen; ville inte vara nära mig och absolut inte ta i leksaken…

Idag är han nästa helt bra hemma, han är inte alls lika ljudkänslig längre och stirrar inte runt utan ligger och sover nästan som vanligt.

Det känns ju hemskt i magen på mig ändå, klandrar mig själv för att det vart som det vart och om han nånsin kommer kunna bli som förut? Kommer han överhuvudtaget vilja apportera nåt mer?
Det kommer han säkert men jag får nog inte göra fler misstag, han är såpass känslig och så.

Det jag tänkte komma till nu var; Har nån annan vart med om nåt liknande och hur tycker ni jag ska fortsätta nu med detta?

2 reaktioner på ”BACKA BANDET…

 1. Kajsa & Rambo skriver:

  Fyfan, så tråkigt när det händer sånt där.. Förhoppningsvis så går det ju över bara matte/husse beter sig som normalt och inte bryr sig, men man blir ju orolig själv och vet ju liksom inte om det kommer gå över eller om det kommer sitta kvar. 😦
  Rambo vart dödsrädd för hårsnodd/gummiband i påskas, men det visade sig att någon hade ”skojat” med honom och satt en snodd över nosen vilket small till, så när jag skulle sätta upp håret sprang han iväg med svans mellan benen och öron bakåt och jag fattade ingenting.. Han vågade heller inte ta godis ur handen, men nu är det lugnt igen förutom att han ska hugga på alla hårsnoddar, och det var ju bara en hårsnodd men som med Semmas till exempel, där utvecklades ju skotträdslan sjukt fort och till alla möjliga ljud så nu är han hopplös.. :s

  Har väl inget vettigt att säga när det kommer till hjälpandet, men hoppas för eran skull att det går över och löser sig! 🙂 kram.

 2. Veronica skriver:

  Försök att agera som vanligt. Du måste hitta ett lugn i det hela och inte tänka ‘undra hur han reagerar nu’ osv..
  Du kan också hjälpa honom genom att fysisk trötta ut honom så gott det går innan träning..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s