TIPSA OM ÖVNINGAR FÖR HOPPTEKNIK

IMG_0784
Jag och B har ett dominerande problem på agilityplanen och det är hans hoppteknik igenom däcket. Han hoppar rakt och slår liksom ut/upp med ryggen och bakbenen så att han slår i dem hårt i däckets överkant. Därför måste jag nu hålla händerna som dämpning åt honom så att han inte slår sig. Hur kan jag träna för att han ska runda mer och hoppa mer ekonomiskt rent allmänt, är det nån som har bra tips?

3 reaktioner på ”TIPSA OM ÖVNINGAR FÖR HOPPTEKNIK

 1. Lovisa skriver:

  Hej! Vilken fin blogg ni har, alltid trevlig att gå in här och läsa 🙂

  Det ända jag riktigt kommer på är att träna ”vanlig” hoppteknik så att säga, med vanliga hinder och sedan lägga in däcket så han måste reglera stegen och då förhoppningsvis får en bättre teknik och inte slår i. Kan funka, annars är ju hoppteknik alltid bra att träna 🙂
  Tycker Susan Salo är absolut bäst när det kommer till hoppteknik och om man inte vill lägga en massa pengar på DVDn så finns den att hyra för i alla fall en lite billigare peng på clean run: http://www.cleanrun.com/index.cfm?fuseaction=product.display&Product_ID=2240&ParentCat=497

  Kan vara värt att prova i alla fall 🙂

 2. Cissi skriver:

  Egentligen har jag ingen aning hur man tränar det med hund, men när det gäller häst tränar du ju mycket hoppteknik. Nu är de kanske svårt just på däcket, men övriga hinder kan du testa göra oxrar och sätta den främre bommen lite lägre. Det gör iaf på häst att de rundar språngkurvan. För att runda ännu mer kan man lägga en bom på backen strax innan hindret så de hoppar av tidigare. Äsch, svårt förklara vad jag menar, men du kan ju annars googla på oxer och svinrygg 🙂 jag övar själv rätt mycket på olika hindertyper i agilityn så att Solo ska bli uppmärksam om Vad han hoppar, och hur han ska göra vid olika hindertyper 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s