LITEN LYDNAD

P1010801
Min snygging!
Idag så skar jag upp lite falukorv(VARFÖR kör jag med den där tråkfrolicen för??) Och hade siktet inställt på 5-10 meters fritt följ, ja ni läste rätt inte baklängesmarsch utan fritt följ vid sidan med svansen i topp! Och tro på fasen det gick!!! Han var peppad och glad och sjukt sugen på den goda korven jag hade för omväxling! Så nu har jag en plan och det känns inte bäckmörkt i tankarna kring det fria följet 🙂

Sen så har vi tittat på sändningarna från SM-finalen i lydnad och jag har faktiskt tittat extra på hur ekipagen uppför sig mellan momenten och kan faktiskt dra slutsatsen i att många med just vallhundsraser har lite problem mellan momenten och i just transporter då hundarna gärna går före och ”letar” efter en uppgift att explodera iväg i. Detta löser dem genom att lägga hunden så fort de inte har en plan eller kan ha full fokus på hunden. Det har jag ju fått i tips av Sophie när vi vart på kurs för henne och det har vi fortsatt med då det blir tydligare och mer on/off för både mig och B.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s