NI HAR INTE MISSAT NÅT

20140728-145632.jpg
Lita står i Storsjön och svalkar sig.


20140728-145650.jpg
Några korta och svala skogspromenader i komplement till all simning.

20140728-145710.jpg
B ligger och slaktar en planka han hittade på stranden. Såklart ska han helst ligga uppe på mig…

Ja som rubriken lyder, ni har inte missat något. Vi har mest solat, simmat och slappat. Hundarna har fått mycket vila bredvid simningen, de har liksom inte orkat göra något. Förra måndagen började vi med lydnadsgruppen, en ”privat” grupp som ska träna ihop i allafall ett år där vi hjälper varann med allt möjligt och ser till att träningen blir strukturerad. B fick göra sitt i grupp med mig gömd första gången och det gick super, samma sak med liggandet i grupp och mig gömd. Han är så säker med de andra hundarna men när jag återgår kan det bli lite ”trängt” åt honom så han börjar skicka ut lugnande signaler genom att slicka sig om munnen, gäspa, vrida bort huvudet och ibland under sitt så lägger han sig när jag återgår. Vi har därför börjat mycket med omvänt lockade för att få honom säker med mig och vid återgångarna så skickar JAG ut lugnande och ”konfliktfria” signaler. Jag ser redan en förbättring och det känns kul! Jag har aldrig ”tränat” gruppmoment med B utan åkt på vardagslydnaden, nu ska vi däremot börja slipa lite på gruppmomenten för att vara helt säker på att inget händer i de högre klasserna där bedömningen blir lite hårdare.
Ikväll är det träningn igen och mina planer är lite ruta och fjärr med båda 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s