STORSJÖHOPPET

IMG_2248IMG_2247
IMG_2238 IMG_2211 IMG_2206 IMG_2181 IMG_2165
IMG_2164
IMG_2163 IMG_2269 IMG_2265 IMG_2259 IMG_2235 IMG_2229
Nu är då hemmatävlingen Storsjöhoppet till ända! Jag både tävlade och var funktionär så det var fulla men roliga dagar för mig och hundarna. Tävlade både Lita och B i hoppklass 1 och båda blev tyvärr diskade :/ Dock är jag grymt nöjd ändå för Bs diskningar berodde på mina fel, på lördage vart det dåligt stöd i slalomen som resulterade i missad sista slalompinne men jag valde att diska oss och köra på ändå för att belöna upp fart och glädje istället eftersom han följde så bra i handlingen. Resten av banan gick fort och rätt! På söndagen så var det en bana som  mer liknade en hoppklass 2-bana och det var ingen lätt bana. B fick en längre uppvärmning och han går igång på rutinerna, jättelydig och fokuserad. Vi tog oss snabbt och felfritt genom första halvan av banan men sedan vart farten ur en rak tunnel alldeles för hög och jag slarvade i att berätta för honom att det svänger skarpt efter tunneln så han missade och hoppade hindret från fel håll: Disk. Berömde dock och bara gasade på och gjorde andra halvan felfritt och jättefint! han har gått från klarhet till klarthet och saker jag aldrig trodde han skulle kunna fixa går nu på automatik.
Efter tävlingarna så joggade jag av dem 5 min var och sedan fick de även bada, vilket var uppskattat 🙂
Passade på att köra lite lydnad bland den stökiga miljön och både Lita o B kopplade bort störningarna fint, B fick först runda en person för att strax efter göra budföring mot samma person som inte flyttat på sig. Båda sakerna gick urbra och det märks att våra rutiner hjälper honom att veta vad som gäller och hålla huvudet kallt.
Både igår och idag fick hundarna sedan fysträning i form av simmning, 2×10 minuter var och imorgon blir det en välbehövd vilodag!
Något skoj var att vi träffade på en svart älghundsvalp som hette Kolmossens Beast, en underbar liten kille som var fruktansvärt mogen och tygg i sig själv trots den stökiga miljön. Han fick såklart hälsa på mina hundar och båda 2 hade nog helst tagit med honom hem till oss.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s