RALLYLYDNADSTÄVLING!

rallyrosett
Idag var vi o tävlade rallylydnad i Strömsund. Det var deras första rallytävling och de hade dubbla klasser i både nybörjare o fortsättning. För båda mina hundar var det ju debut i fortsättningsklass och vi har ju tränat sådär. Litas tränaing har mest bestått i att kunna frontpositionen och för B har det varit att inte balla ur helt och vilja göra konskick och hopp över liten skylt! 🙂 Bs träning har nog fått lite för ”negativ” inverkan på honom då han idag under andra banan stannade kvar vid skylten när jag gick vidare(hände 3ggr) då han fått för sig att det är fel-fel att tänka på sakerna på planen. Så vi ska klicka lite skyltar o sånt, typ skvallerträna det och hoppas på att han blir i ett annan mood på banan.

I alla fall så vart B placerad 3/10 på första banan med 89p, lite nos, släp och en vält kon. Andra banan var han som sagt helt off(kanske varmt oxå?) så där vart det fel övning 2 ggr blandat med lite nos o släp och luktade även på matskpålen i åttans frestelser så där vart poängen bara 66p.
Lita däremot levererade! Hon var lite för övertaggad på första banan och var hoppig samt att hon har så svårt för att sitta framför och sedan ta 1, 2 o 3 steg bakåt då hon tror hon ska in på vänster ingång varje gång. Så där vart det 10p avdrag. Även på sitt-stå som sitter ena dan men inte andra vart det -10p. Dock var det det enda som var att anärka på o poängen vart 76p o en 8/10 placering.
Inför andra banan så värmde jag upp henne lite längre och gladdes åt att det inte var nåt sitt-stå med. Vi gick igenom banan som hade bland annat 8an frestelser i springande tempo, en riktig svårighet för de med större hundar. Lita däremot var så fokuserad och nogrann så vi kammade hem 100p och klassvinst! Vi är ju då direktuppflyttade men eftersom vi bara har ett kvalificerat resultat kvar så försöker vi ta det nästa helg innan vi tar oss an avancerad klass! 😀 En riktigt rolig tävling med lagom många deltagare, ibland blir det för mycket 😉

En reaktion på ”RALLYLYDNADSTÄVLING!

  1. Birgitta skriver:

    Hej!
    Grattis till att det går så bra för dig och hundarna!
    Såg ut som om Hanna var med ute på en Krispig runda den 12:e. Bra att hon tränar inför ev framtida hundköp… 🙂
    /Hannas elaka styvmamma B

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s