DRAGTRÄNING

IMG_5265.JPG

IMG_5268.JPG

Igår var det dags för cykling igen! Det blev 5km först för Isa på en snabb grusväg, hon blev trött men jag märker ändå att hon orkar mer än för 2 veckor sedan. Känns dock klokt att vi strök oss från Öbackadraget som går av stapeln i Härnösand i helgen. Det har vart så varmt här att Isas pass inte blivit fler än 5-6st ordentliga. B har ju däremot kört mycket agility vilket är explosivt och fungerar lite som intervaller då jag går av han mellan varje sväng på banan så han han betydligt bättre kondis och styrka nu än Isa. Vi är anmälda till SM i barmark och ska dela stuga med våra träningskompisar från klubben så det ska bli en kul resa oavsett hur resultaten blir 🙂
B fick köra samma 5km-runda och låg på så hårt att jag var tvungen att släppa loss honom efter 3km. Det var ändå 16grader i solen och det kändes som ett riktigt bra pass för honom ändå. Jag vill inte att han ska bli trött och slå av på tempot under sista kilometern och riskera att han lär sig att det är ok, även fast han inte är trött. Jag kanske låter fjantig men med en väldigt lättlärd kelpiepojke så tar jag inga risker. Måste se till att han här förutsättningarna att prestera som jag önskar. Så det inte finns något mellanläge. Efter träningen gick jag av dem i skogen i 20minuter.

De ska få en långkörare i trav på torsdag är planen, kanske 10-13km beroende på väder.
Hundarnas vecka har sett ut såhär:
Måndag: B lösspring i skogen medan isa drog 8kg kedjor i 40min.
Tisdag: 5km cykeldrag för Isa, 3km cykeldrag för B och 2km lös.
Onsdag: 4km morgonpromenad och sedan vila.
Torsdag: långkörning i trav
Fredag: 4Km morgonpromenad och
sedan Vila
Lördag: eventuellt backträning eller vila.
Söndag: långkörning i trav

Hur ser eran träning ut nu?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s