ETT MYSIGT TRÄNINGSPASS

IMG_5334.JPG

IMG_5337.JPG

IMG_5339.JPG

IMG_5338.JPG

IMG_5341.JPG
Lita var ju såklart tvungen att rulla sig i sanden INNAN gruppfotot…

IMG_5347.JPG
En liten trött kille efter dagens träning och sedan gomiddag med kött i.

Idag var det 11-12grader varmt och jag bestämde mig för ett pass på 10-12km i lugnt tempo men att hundarna fick jobba med motstånd hela tiden, lite muskeljobb. De fick först en uppvärmning på en kvart där alla gjorde ifrån sig. Sen var det på med strumpor på alla tassar och sen bar det iväg. B har fått en galen laddning i starterna och jag har snart ingen kontroll på honom, han ska bara IVÄG! Har fixat så jag får hjälp att hålla honom på SM så jag slipper tjaffsa med honom eller riskera att jag ramlar i starten, på ännu ett SM 😉
Hur som helst så fick de trava och jag hjälpte inte till under hela turen, det vart 2 vätskepauser och några småstopp för att trä på/av strumpor och rätta till linor och hundarna skötte sig fint, inga hyss eller så. De fick bestämma om de ville gå in i galopp själva men jag höll ändå bromsen, det var rätt kul att jag då såg sen på appen jag använder under träningen att vi kom upp i 25km/h ändå, det var dock när de hade fått syn på en lite skock renar på sidan av vägen. När vi vände tog jag av strumporna på dom och de fick gå barfota för att härda tassarna lite. Är riktigt nöjd med B som börjar bli trygg framför cykeln igen sen förra höstens rejäla vurpa, nu är han taggad och jobbar på även när det blir tungt och han är den som får dra mest då flickorna brukar va lite si och så med att ta i under långpassen.
Planen nu när det är bara en vecka kvar till SM är att det ska in 2 pass, ett på måndag o nästa på tisdag, tänkte att de skulle vara mellan 3 och 5km långa och full fart hela vägen. Sedan blir det vila med skogspromenader i 3 dagar innan vi far ner till Mora!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s