LÖRDAGSTRÄNING & TRÄNING AV UNGHUNDEN

IMG_5536.JPG

IMG_5538.JPG

IMG_5539.JPG
Idag så var det bara att inse att det inte blev nån slädtur, det varma vädret har tagit med sig nästan all snö tyvärr! Hundarna måste ju få sig någon form av fysträning så då tog vi oss ut i skogen där de fick springa runt lösa medan jag gick en ospårad bit på ca 2km. Isa kan ju inte vara lös så hon fick ha en klövjeväska med lite vikt i så att det ändå blev lite träning för ben och rygg. Jag tänker låta unghunden(min syrras samojedblandning) gå sånna här pass lös i skogen där hon får möjlighet att stärka sig naturligt, få självförtroende, kroppskontroll och balans genom att de små pilatesmusklerna får sin nödvändiga träning. Dragträning med tungt motstånd bygger ju huvudsakligen de stora muskelgrupperna på en hund så hundarna behöver verkligen den här träningen för att kunna undvika skador och överbelastning vid hårdare träning. Sedan är det så nyttigt för en ung hund som fortfarande växer att lära känna sin kropp och öka sin smidighet utan påverkan av sin förare. Den får studsa runt, kliva, klättra och krypa för att ta sig fram.
Hon som heter Taiga fyller ett år i april så hon får vara med kortkorta bitar när jag kör spann nu. När hon är med i spannet så är fokus på att den korta bit, ca 100-200m, blir med tryck i linan och utan att hon jamsar runt. Jag passar även på att stanna och stå stilla med spannet så att hon får lära sig den rutinen och få stadga där. Det värsta som finns är hundar som börjar nosa runt, rulla sig och vandra omkring vilket gör att linorna trasslar ihop sig och man måste gå fram och reda ut allting. Hittills har hon vart med 2 ggr och redan andra gången var hon överallt för hon blev så glad när hon fick selen på sig, så det är en mycket bra början! Jag tänkte mig att hon ska kunna gå ca 5-7km i slutet av vintern och ha fokus och ork för det.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s