VARGMÖTE PÅ DRAGRUNDAN

IMG_5532.JPG

IMG_5531.JPG
I torsdags körde jag ju både sibbespannen och avslutade med att köra samma sträcka på totalt 4km med mitt spann. Hade vänt och hade ca 2km innan vi var hemma och då börjar hundarna öka farten samtidigt som de tittar omkring sig och verkar jaga något. Efter någon meter börjar de titta väldigt mycket in till vänster i skogen och jag tittar in och försöker se om jag kan se nåt rådjur eller fågel, mina hundar brukar gå igång på såna djur. Ser något rådjurstort springa längs med oss inne i skoge men det är tät och mycket buskar så jag ser inte riktigt, jag måste ju även hålla koll på spannet och på vägen. Jag saktar in spannet och kommer ner i ca 5km/h och hundarna skrittar, tänkte att ett rådjur eller så kanske vill springa över vägen då de ofta har sina dagliga rutter och stigar de går. B börjar nästan krypa ihop och han ser ut att bli påverkad av något, han går in i smyg/vall. Det kan han göra om det kommer bil på vissa vägar där han aldrig mött någon bil förut. Jag ser inget framåt och slänger ett öga bakåt för att se att det inte kommer nån bil eller så bakom. Det jag får se då kommer jag aldrig glömma!
Det är en VARG som hoppar stort över diket med buskar och sätter iväg på vägen bortöver! Den var nästan lika stor som ett rådjur, grå/svart i färgen och hade ett väldigt sort huvud och bröstet var även det stort, i övrigt var den rätt spinkig. Jag får panik och är nära att köra på hundarna med atvn! Jag skriker samtidigt som jag manar på hundarna att springa så fort de kan. Samtidigt tar jag upp telefonen och ringer Fia.
Jag tar mig hem och hundarna är lite konstiga, de vart nog chockade av att matte fick panik sådär för ingenting, de såg ju aldrig vargen. Vi åker tillbaka med bil för att leta spår och Fia hittar senare stora spår i närheten av gården som visar att vargen spårat efter hundarna…Läskigt! Men lite spännande att få se en varg, inte många som får se en sådär i det vilda och PÅ RIKTIGT!

4 reaktioner på ”VARGMÖTE PÅ DRAGRUNDAN

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s