SPARK TILL SLÄDE – DEL 1: Ritningen

1

2

3

plast600

Vi köpte sparken på Sparkshoppen.se. Vi betalade 1780kr för den inklusive frakten på 190kr. Vi bad om att få på de breda belagen på en gång och den mellanskillanden gick på ca 100kr. Så allt som allt gick det på 1780kr, inte alls farligt dyrt!
Tanken sen är ju då att modifiera sparken såpass att den blir stabilare genom att sätta på en buskbåge som går ända bak till fästpunkterna för ramen samt höja en ribba i ramen så den sitter precis under styret. Sedan funderar jag på om man ska kapa av medarna ca 10-15cm men det kommer jag se sen när jag provkört den. Det handlar lite om var tyngdpunkten i släden hamnar, kommer den för långt fram så kommer den tippa och stå på främre delen av medarna, vilket inte alls är bra.
Sedan är planen att svetsa ankare på ca1-2 kilo samt även svetsa en spikbroms.
Jag ska ju sy slädsäcken själv och det kommer bli ett helt eget projekt känner jag, men jag är grymt peppad! Den ska vara i svart bävernylon, gå att öppna ner till hälften med dragkedjor och kardborre. Botten ska bestå av ett insytt liggunderlag som jag köpt på claesohlson för 50lappen! Den ska ha reflexer och även ett invändigt fack och ett fack på baksidan, där jag kommer stå.
Nu till helgen börjar bygget och jag längtar så mycket! Bara det att få något stabilt att köra hundarna med och möjligheten att packa ordentligt känns helt super!

En reaktion på ”SPARK TILL SLÄDE – DEL 1: Ritningen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s