NYTT ÅR – SÄMRE FÖRUTSÄTTNINGAR MEN NYA MÖJLIGHETER!

p1020300
Gott nytt år önskar jag och flocken!
En liten årsresumé o en liten uppdatering om vad som händer kanske vore på sin plats!

rallyrosett IMG_2320
Vi har inte tävlat så mycket under 2014 som vi velat, jag och B tävlade inte lydnad en enda gång utan har jobbat med grunder och osäkerheter(en olycka med en metallapport i april). Lita har tävlat i lydnad och tog sitt LP1 på tre raka tävlingar i arpil, maj o juni. Sedan har de även startat i rallyns fortsättningsklass och Lita briljerade med 100p på sin andra start.
10610782_10152856306326383_3694267840996884218_n
Jag och B körde igång med barmarksdraget på allvar i september och startade en tävling, barmarks-SM i Mora i oktober. Det gick superfint och vi hamnade på en 4e plats i våran klass med en massa andra duktiga hundar och cyklister! Efter SM så fick jag kontakt med Fia, och är nu hennes handler! Hon har en stor hög siberian huskys och de har jag hjälpt till att träna nu under slutet av barmarkssäsongen och även kört några vändor med släde.
Mina hundars träning har varit lika med noll, de fick noskvalster i början av december, och B hade även en ful hals så det blev totalvila och mediciner på hela flocken december ut, inte optimalt för tävlingarna i januari kan jag säga. B var på återbesök nu den 29e december o halsen såg finare ut, inte helt tipptopp men vi fick en veckas ordinerad vila till och sedan var det fritt fram att börja träningen.
Jag vet inte riktigt vad jag ska säga om detta men det känns riktigt pissigt! Tävlingarna börjar v.4 o SM är v.5, det i kombination med att hundarna endast fått träna pilates i över en månad känns sådär ska jag säga!
IMG_5649
Hade ju tänkt att ha bättre fysik på hundarna än i fjol men det är bara att glömma, den kommer vara mycket sämre. Det kommer nog vara såpass att jag får fundera över om de ska starta överhuvudtaget i januari, jag vill inte tävla dem om de är i urusel kondis för att då riskera att ge dem minnesbilder av att de inte orkar på tävling. Som det ser ut idag är jag förkyld med feber och snön har smält bort…
Kommer vi till start är det 2spann i Nornäs och sedan lina o 4spann sprint på SM vi ska springa oss igenom i januari. I februari är det eventuellt Sundsvallsdraget och i mars är det Bäver Open där det blir SM-linalång och förmodligen startar jag i 4spann med antingen mina eller Fias hundar.Håller på att köra in ennu en workingkelpiehane till spannet, o han uppvisar riktigt fina egenskaper har en bra grundfysik med så det känns riktigt spännande! Förhoppningsvis är det han o B jag startar i 2spann i Nornäs.
P1020349
Sedan kommer vi nog försöka få in övernattningsturer med spannet och det blir en spännande utmaning att se till att hundarna orkar med det, det är ju en helt annan påfrestning än att köra sprint. Vi får ta det för vad det är helt enkelt, att ha hundarna i träning och toppform är ju ett intresse som sträcker sig längre än till att formtoppa inför tävlingar.

Hur som helt hoppas jag att 2015 kommer bjuda på underbara upplevelser med hundarna i både träning och tävling!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s