INTE SÅ SMIDIGT – 6KM DRAG

P1020372

P1020373

…Nä inte så smidigt var verkligen passande ord för dagens träningstur. Hade planerat 7-8km i en hastighet kring 10km/h och tänkte köra 5spann. Satte upp och gjorde iordning allt och det börjar med att Tuffa, jämthunden bak till höger kryper ur halsbandet i starten och hennes spänne i linan går sönder. Fick jaga henne runt grannens hus innan vi kunde fortsätta. Nästa problem visade sig bara bakom knuten för att det skoterspår vi tänkt ta ner på sjön hade inte körts upp på över en vecka(tänk på all snö som kommit…), det gick banne mig inte och jag ville mest vända om o skita i det. Men sen tänkte jag på att hundarna måste få träning och särskilt Scot o B som ska tävla nästa helg.
Så jag gick, jag höll i alla hundarna och GICK i knähög djupsnö ner på sjön, över sjön som var full med vatten uppe på isen under all snö och upp på skoterleden på andra sidan sjön. Där startade vi och jag ändrade min planering lite. Bromsade hundarna hela vägen och körde 3km till Ränningsvallen och vände där. Var ingen ide att slita på dem ännu mer efter den där jävla pulshöjaren. Hundarna krånglade inte något mer och jobbade fint. Det gick väldigt trögt sista biten hem då det var samma jobbiga djupsnö men de fick springa av sig lösa rejält efteråt och jag tog mig tiden att sträcka o böja igenom varenda en av dem för att kunna upptäcka eventuella sträckningar eller stukningar som lätt kan uppstå i djupsnö.

Att Scot bara har gått 6 dragpass i hela sitt liv gjorde mig lite stressad över tävlingen nästa helg. Vill helst att han ska få 2 pass över tävlingssträckan på 5km så att han åtminstone får det i benen. Det kommer inte gå fort men målet jag har är att mina 2 herrar som inte bor ihop och bara träffats enstaka gånger ska jobba bra ihop och inte vara helt slutkörda. Det är den första tävlingen jag nånsin kör på släde så det kommer bli en riktigt spännande tur 🙂 Scot har aldrig tävlat eller varit på en tävlingsplats, så bara det blir spännande att se hur han hanterar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s