TÄVLINGSDAGS

image
(en väldigt trött peppis imorse)
I helgen kommer vi debutera för året! Planen är att tävla Lita i rallyns fortsättningsklass x2 på lördagen och då borde vi tävla till oss det sista kvalificerade resultatet för att tilldelas titeln RLD-F och vara färdiga för avancerad klass. Lita är ju redan direktkvalificerad till avancerad klass då hon fick 100p på sin andra start i fortsättningsklassen men jag vill ju gärna ha titeln när vi ändå håller på. B kommer att få tävla i fortsättningsklass han med, han behöver 2 st kvalificerade resultat och det får vi se om vi lyckas med helt enkelt. Han får doick tävla en gång på lördag och en gång på söndag, inte 2 ggr på samma dag då jag inte vill gå på för hårt med honom på en gång. Han blir så stressad av allt ”roligt” som står framdukat och vill gärna springa runt och bjuda på beteenden, vilket gör att -10 poängarna haglar över oss 🙂 Men förhoppningsvis tar även han RLD-F och även han kan se sig färdig med fortsättningsklassen.
P1010288
(Rättviksutställningen 2013)
Sedan nästa helg, närmare bestämt den 23e maj så ska jag ställa Lita på älghundsutställningen i stan, ska bli riktigt spännande och vi hoppas på att få vårt efterlängtade excellent! Men oavsett så blir det en kul grej och när det är i stan och för en ny domare så bara måste man ju!
IMG_0942Och till sist ska jag och goda vännen Kerstin ner till Mora den 30 maj för att tävla i agility! Jag tävlar 2 hoppklass 1-lopp och Kerstin tävlar även i 2st agilitylopp så det blir förhoppningsvis en lång och trevlig dag. Efter det blir det uppehåll till slutet på juli då det blir tävling i lydnad och även en till Älghundsutställning om vi har tid 🙂

Ska mina läsare tävla något i sommar?

2 reaktioner på ”TÄVLINGSDAGS

  1. Cecilia skriver:

    Ja vi kommer satsa mest på agilityn i år, men vi ska försöka klämma in någon lydnad också. Om vi får till platsliggningen först..:)
    Funderade också på försöka få honom Korad och då måste vi väl ut på någon utställning också. 🙂

    Lycka till på tävlingen 🙂

  2. toktassarna skriver:

    Ja, maj är mycket klass 3-agility och efter semestern är det tänkt att klass 1-hunden ska vara tävlingsklar åxå! Men bara agility, har inte planerat in någon heelwork alls och ingen rally heller.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s