JAKTEN PÅ DEN PERFEKTA SELEN

DCF 1.0

DCF 1.0

image_of_object
Bilder från manmat
Jag tycker det är väldigt intressant detta med hur olika selar sitter på olika hundar. Jag har själv en hund, B, som inte passar 100% i någon av de selar han haft. Vi har testat måttsydd från sundpro och även oika modeller och storlekar från Björkis, Dragråttan, Nonstop och ZeroDC. Det som ofta blir problemet är att han inte går riktigt rakt utan lutar sig mycket i selen när den vrider sig(vilket de flesta X-back gör på honom). Eller så tycker jag att selen trycker mer på nacken än på bogarna som tex Sundpro tyvärr gör en hel del. Den han har från ZeroDC är nog liiite stor då jag tycker den ligger för långt ut på bogarna för att B ska kunna ta ut steget ordentligt. Och så har vi ju även det problemet att hans rumpa och höfter trycks ner så hemskt när han går i wheel eller i 2-spann och jag vill tyvärr inte köra med ännu längre rumplinor än de jag har nu då ingen av de andra hundarna besväras.
Jag må låta fjantig men med en hund som är min överlägset bästa och dessutom har höftledsfel så vill jag verkligen prova allt och ge honom rätt förutsättningar för att jobba järnet och hålla sig frisk och hel.
Så de vi ska prova nu är den utgågna WheelDog selen från ManMat(jag avslöjar inte vilken återförsäljare som hade den modellen kvar i lager föränn jag fått min 😉 ) Och en av deras Hound selar som ska ligga rakare och ha lite annorlunda halsutformning.

Någon av er som testat dessa och tror ni det kan vara rätt för oss? Finns det något som inte alls är bra med dessa selar?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s