VILTSPÅRKURS

image

image

image

image

image

image
Helgen har tillbringats mestadels i Ljusnedal och närmare bestämt på Hundholmen som är träningsplatsen för Västra Härjedalens Brukshundsklubb. Där var jag och Lita anmälda till en 3-dagars kurs i introduktion till viltspår. Jag fick lära mig att lägga spår, regler på prov och hur man läser hunden. Lita visade sig vara mycket lättläst och vi lärde oss massor som vi tar med oss i våran egen träning nu. Vi har preliminärt bokat prov med en domare i Augusti i Östersund så vi har ett mål. Det kommer bara bli ett anlagsprov och jag har tänkt att även köra med B då ifall han tycker blodspår är kul. Det var ritkigt varmt både lördag och söndag så hundarna fick sin fysträning i form av 10 minuters simning varje dag efter kursen. B älskar sin nya flytväst från hööks och även Lita som fick en lika fast rosa. Den blå flytvalen för 20kr på Granngården är även den mycket uppskattad av B när det vankas bad!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s