EN TUR I SKOGEN OCH FORMBILD

image
Hundarna svalkar sig lite under dagens fyspromenad.

image
Min egna muskelknutte!
image
Igår var jag och flocken i Mörsil för att träna lydnad med Sophie på Åre BHK. Vi körde några pass och alla gick över förväntan och efteråt gick jag mitt viltspårmed Lita som jag lade innan träningen så liggtiden blev 3 timmar.
Det var ca 400m med 2 vinklar och bloduppehåll. Lita gick bäst hittills och jag på riktigt njöt över att få se henne jobba så fint. Dock är jag rädd att jag sabbade lite eftersom att hon vid spårslutet inte(vad jag såg iaf…) markerade klöven och då kallade jag tillbaka henne och ville att hon skulle nosa om de 3 sista metrarna.
Hon bara tittade på mig som att va??!! Hon hittade inte klöven då heller utan först när jag visade den så luktade hon av den och sedan ville hon vidare. Jag får lära mig att titta på henne ordentligt med andra ord och se när hon slutar spåra.
Aja, vi ska köra två till spår nu på torsdag och dem ska jag göra längre; ett 400 med 3 vinklar samt ett 500m med den första spetsvinkeln. Så peppad då jag tagit kontakt med en domare i viltspår som ska döma vårat anlagsprov om en vecka! Så det gäller att planera träningen väl nu!

Idag så fick B och Lita följa med mig på en 6km tur i skogen. B var lös och Lita fick vara lös ibland då jakten tar över ibland. B har i mina ögon verkat lite smårund på senaste och jag har dragit ner liiite på maten. Men när jag skule fota hur han såg ut i mina egentillverkade halsband med samefärgerna på så såg jag att han ju ändå är riktigt vältränad! Tänk att det bara behövs lite annat ljus 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s