UTRUSTNINGSTIPS – TÄCKEN!

P1020453
Här är jag och workingkelpiepojkarna Scot och B på draghundstävling. Scot är min fasters hund men jag lånar och tränar o tävlar med honom då han gillar det så mycket. Han har något problem med halsenmandlarna och blir lätt öm i halsen av träning så huruvida han blir med på träning och tävling i vinter vet vi inte än.

Det jag tänkte tipsa om nu är just de hundtäcken som Scot och B har på sig på bilden! De är av märket Back on Track! På bilden hade de just dragit mig och en släde 5km i över 20 minusgrader och de blev varken stela eller nedkylda tack vare att jag var snabb att sätta på dem täcken när de passerat målgången. Att snabbt sätta på hunden ett täcke förhindrar att de blir kalla i musklerna så att musklerna istället håller sig varma och mjuka och lättare kan transportera bort slaggprodukter som samlas under hårt arbete.
Det som utmärker just dessa täcken är att de har ett keramiskt tyg närmast hunden. Welltex som den heter, fungerar genom att reflektera kroppens egen infraröda värme vilket ökar blodcirkulationen och återhämtning, tyget har keramik insmält i trådarna vilket ger den här effekten och resultaten. De ger också en skön och behaglig värme vilket gör att de kan användas både förebyggande, under aktivitet och för återhämtning, även under sömn.
VetZoo kan du köpa deras produkter och även Back on Tracks populära nyponpulver till bra pris!
Jag använder det främst på B som lätt blir stel i musklerna i ryggslutet. Han har ett fodrat vintertäcke som vi använder året om efter hård fysisk aktivitet. Jag har även ett av deras nättäcken som mest används förebyggande av huksyn Isa efter hennes muskelinflammation hon hade i ryggen för 2 år sedan. Hon får ha just nättäcket eftersom hon fortfarande reflekterar sin egen värme i tyget med risken för att hon blir överhettad med sin tjocka huskypäls.
När hundarna har tävlats en hel helg eller gått väldigt långa turer med släden så får de ofta ha täckena på sig även inomhus några timmar samt vid alla promenader för att lindra träningsvärk och eventuell stelhet.
Nu finns det även som fleecetäcke och jag har planerat att införskaffa dessa till hela flocken, lite varmare än nättäckena och bra att ha i tex en kall bil.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s