ETT AV VÅRA MÅL 2015 ÄR UPPNÅDDA!

wpid-dsc_000001.jpg
Bild från Storsjöhoppet!
Jag hade inte många mål med B detta år, vi har lagt lydnadstävlandet lite på hyllan då jag hellre vill prioritera hans fartiga och mer fysiskt krävande grenar medan han är ung. För er som inte vet så har han ju D-höfter(slappa) och jag vill gärna att han ska få passa på och tävla agility och drag medan han kan då han själv tycker bäst om det. Tränar lydnad gör vi ofta men tävla, det kommer vi satsa på om något år tror jag!
Det mål vi iallafall hade var att B skulle ta de två sista pinnarna i hoppklass(agility) och efter den lyckade helgen på Storsjöhoppet och nu även augustihelgen i Timrå så har vi våra 3 pinnar i hoppklass och är därmed uppflyttade!

Vi tävlade i Strömsund på lördagen den 22 aug och i Timrå söndagen den 23 aug. På lördagen var det som sagt i Strömsund och där fick vi till ett nollat lopp som ledde till vinst och pinne i en klass med 8 startande. Fort som attan ringde jag tävlingsledaren i Timrå och bad om uppflytt till hoppklass 2 och det var inga problem!

När vi suttit i bilen resten av kvällen och kommit fram till campingen började nerverna pirra; vi skulle faktiskt få starta i klass 2 redan i år!
På söndagen var det galet varmt och med tävlingsdag mellan 8-17 så blev vi rätt stekta både förare och hundar. Det var trippellopp och jag kan med glädje säga att det var bara yttepytte småmissar som famlade bort oss i 2 av loppen. Vi satte självsäkert svårigheter som andra mer rutinerade förare och hundar inte klarade och jag har lärt mig att känna honom såpass att jag kan få en klar bild av loppet redan under banvandringen.

B är dock lite rolig, för han märker på en gång det blir fel, fast jag bara fortsätter att ”köra på”, då kan han bli lite olydig och lite för snabb mot lockande hinder. Det kan alltså dåna på i ett utmärkt lopp fram tills de sista hindren, blir det då ett fel där så kan han ta ett skutt över helt fel hinder och sedan rusa av planen och ta sin leksak, liksom lite; ”Jäklar! Nu blev det fel men om jag skyndar mig ut så hinner jag ändå ta busen!” 😛
Det är tur man inte satsar på SM men han är bra rolig! Vi kommer hantera detta genom att aldrig lägga leksak i lådan, jag kommer se till att ha den i en säker ficka så kommer det nog bli ordning på detta självbelönandet!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s