16 VECKOR

image

image
-Gott med nacksena!

I lördags fyllde Beldin 16 veckor och han fortsätter vara som en valp ska vara. Han är ändå rätt ”lätt” då han inte behöver vara vid våra fötter jämnt och han är heller ingen skällig eller ylig typ. Det har vart lite mer pip nu på kvälllarna men det tror jag beror på att han just nu byter tänder, igår tappade han 4(!) stycken och flera nya är påväg upp så han är alldeles röd i tandköttet.
Idag fick han därför testa äta rått kött för första gången! Det blev en nacksena från en ren som jag tog reda på ett gäng vid vinterslakten. Det är mest sena och inte så mycket kött så jag tänkte att det var bra och skonsamt att börja med. Tanken var väl mest att han skulle få stimulera sina tänder och tandkött lite med något annat än sina hårda plastleksaker.
Vi har även börjat med ensamträningen på riktigt; stänger in honom med de andra hundarna i vardagsrummet om vi är i köket och så vidare, just för att han ska lära sig att han inte behöver se eller höra oss jämt utan att han kan göra som de andra hundarna och ta det med ro 🙂 Idag testade jag även att gå ut med soporna när han, Lita och Isa var i vardagsrummet. När jag kom tillbaka låg han vid kompostgallret och tittade på mig som för att bara konstatera att; ”Jaha, du var inte borta längre?”
Vi har haft en enorm tur med honom då han älskar att åka bil och har inga problem med att lämnas i bilburen tillsammans med de andra hundarna. Jag har flera gånger åkt och handlat en längre stund med alla hundarna i bilen och när jag kommer tillbaka ligger de och sover i en stor hög 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s