HELGENS 2 PASS

imageTaggade men lydiga hundar i starten! Jag brukar gå runt, iväg och dona på lite för att de ska komma ihåg att stå i positionerna med samma riktning jag satte dem i även om jag rör mig ikring. Finns inget värre än hundar som far runt och gör ett enda stort trassel innan man ens kommit iväg. Är hundarna taggade så brukar de stå med tryck i selarna automatiskt men jag vill gärna att de ska stå helt stilla och spara sina krafter med 🙂 B brukar backa ett steg bakåt för att liksom ta sats och vara beredd på fullt ös när jag säger vårt startkommando ”OKEJ!”.

image
Detta var alltså 5spann på lördagen, det var precis i skymningen och ungefär 5 grader varmt. Jämthunden Tuffa(ensam i mitten) gick med men nötte till en klo så den började blöda så turen blev bara 4km för att vi vart tvugna att vända.

imagePå söndagen lämnade jag Tuffa hemma och körde ett väldigt taggat 4spann! Den här turen genomfördes i väldigt krispiga 3 grader och det var ljust under hela turen. De öste på som bara den och B gör sig verkligen i wheel tillsammans med samojedmixen Taiga som nu nått 1,5 år och verkligen imponerar för varje träningspass. De är så starka och lydiga.

image

imageVattenpaus i ett dike direkt efter vändning.

image
När jag kör på den här vägen(Gunnarsvägen) så kör jag aldrig full fart utan håller bromsen helatiden. Vägen är i vassaste laget och tassarna nöts lite varje gång. Taiga och Isa har rätt ömtåliga tassar så även fast farten är låg så kör vi max 2 dagar i rad på just denna väg.

image
Isa löper och då är hon lite loj och segar på när vi vänt och är påväg hem, då är liksom det roligaste över enligt henne. Men lilla svarta Lita briljerar där framme och även om hon är lite farträdd(hennes komfortfart är 17-18km/h så blir det bättre och bättre.
Vi har fått in ett fint system med träning tisdagar, torsdagar och lördag o söndag. Varje vecka ser likadan ut beroende på hur hundarna känns. Vi måste få in en del pass nu för att få upp styrka och distanser till vintern 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s