SHOPPING

imageJag var till Vilhelmina på ett möte i onsdags. Mötet handlade om de renbruksplaner som alla samebyar i Sverige arbetar med och detta är det årliga stormötet. Jag passade på att glida förbi både Skogma och Dragråttan. På Dragråttan fick jag både en hel del kaffe men även ett långt snack om selar och hur de faktiskt påverkar hunden. Åsa som har företaget har lång erfarenhet av att träna och tävla draghundar på hög nivå och jag gick därifrån med en stor säck med kunskap som jag ska försöka ha med mig när jag ska tänka kring selar på mina hundar. Hon berättade en del om ZeroDC-selen som jag inte tänk på men som gör att jag nog kommer att omvärdera den en hel del 🙂
Med mig från Åsa fick jag även en ny sele till B, en vanlig X-back som förhoppningsvis varken vrider sig eller trycker ner nacken på grabben!

imageFrån Skogma blev det 2 nya finkarbiner som kommer att användas tillsammans med en expander när vi kör släde eller trehjuling. De har skruvlåsning och är i aluminium men är grymt starka, klarar av runt 2700kg i brottvikt 🙂

imageEn annan pryl vi fick med oss från Dragråttan var såklart ett gäng fixlocks till necklines. Man vet aldrig när man tappat bort den sista kroken så dessa är bra att ha på lager!

image
Idag kom det ett paket på posten och det var min nya tävlingslina i svart som ska splitsas till en tjusig 4spanns lina men även en särskild 2spannslina med extra långa rumplinor. Denna lina är köpt på Vildmannens Drag och kommer bli finfin med våran svarta släde och svarta linor 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s