SHEJRIX BELDIN 5MÅN

imageNu har flockens nyaste medlem hunnit bli strax över 5 månader. Hur går det då?

Jo, allt går verkligen jättebra! Han tyr sig bra till både mig och Ludde samt till vår svarta älghund Lita. Hon har blivit som hans extramamma och han följer hennes rutiner på dagarna. Sover hon, sover han, busar hon, busar han osv…
Eftersom Lita är så lätt att ha att göra med inne så har även Beldin blivit det per automatik. Vi har börjat med mer regelbundna miljöträningar och tar varje tillfälle som ges. Han har varit lite harig tidigare men nu märks det att han börjar växa även inne i huvudet och den där ”raggen” bak i nacken reser sig inte av obehag/oro nästan någonting längre! 🙂
Han är den enklaste valp vi haft, visst så tuggar han på filtar och sånt om han får fri tillgång till det i tex bilburen men det är nog det enda negativa jag kan komma på.
Rumsren har han vart ganska länge, kanske det är 2-3 veckor utan olyckor nu.
Han är även duktig på att vara hemma ensam med de andra hundarna. Vi begränsar hans utrymme när vi lämnar dem och han får dela rum med Lita. Det kan vara lite pip när man just stängt dörren men jag har förvarnat mina grannar och bett dem säga till omedelbart om det skulle komma höga och olyckliga valpljud från våran lägenhet. Jag har turen att våran närmsta granne på samma plan har ett kontor där och dörren står alltid öppen då butiken är i källaren. De grabbarna säger att det har varit något pip men oftast helt tyst när jag varit borta. Det är alltså verkligen riktigt skönt att kunna gå och handla eller så utan att behöva ha hundvakt eller ha dem i bilen!
När jag kommer hem så ligger han oftast på sin madrass och bara tittar på mig som; ”Jaha, redan hemma?”, ingen tillstymmelse till att vara stressad eller hässjig. Alltså går även ensamhetsträningen bra! Ett måste när man bor i en liten lägenhet med 4 stora hundar 😉

Han är väldigt följsam och snäll och håller sig riktigt nära när vi är ute och han är lös. Vi tränar mycket inkallning och även att han ska kunna sitta still utan koppel tills frikommando ges. Han är inte den vassaste kniven i lådan men med måååånga repetitioner så lär han sig tillslut. Inkallningarna när han är lös är klockrena; ännu ingen rymmarhusky 😉
Men jag vet vad jag kan förvänta mig och det är att han inte kan vara lös om någon månad. Det är ett lite trist men tyvärr sant faktum när man har köpt sig en Siberian Husky.

Han äter mycket bra och får nu rätt mycket andel färskfoder, precis som de vuxna hundarna. Han äter såklart VoH puppy och vi beställer det från bästa VetZoo, där vi får de stora frysta korvarna ända fram till dörren och matten slipper anstränga sig mer än några tangenttryck på datorn för att få hem vovvsarnas mat! 🙂
Vikten på lillen vet jag inte i nuläget men vi ska förbi djurkliniken för att väga honom i veckan! Han kommer bli stor känner jag på mig…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s