EN LITEN LÄGESRAPPORT

image
Efter ett pass så är det ett litet mål mat för hundarna.

image
Jag miljötränar lillen och passar även på att öva på Litas följsamhet.

image
B och Lita myser efter en dag med träning.

Dagarna just nu varvas med nattjobb, sova och träna hundar. Jag har haft en bra träningshöst för mina hundar men Fias hundar har inte fått det de behövt då de just nu håller på att renovera vattenskadat badrum med mera.
Detta innebär att den träning som lyckas klämmas in från och med nu och fram till Februari är väldigt viktig.
Jag har ju tänkt låna en eller två hundar av henne för att tävla i SP2 på bland annat Polarhundsmästerskapen och SM så jag hoppas de svarar bra på träningen och håller sig hela och friska. Det kommer inte bli något vältränat skrytspann som kan konkurrera med de bästa men förhoppningsvis så blir det pallplats då det är det jag har som mål iaf. Om det blir min egen B och endast en av hennes hundar återstår att se. B har köttat på sig mycket muskler och ser väldigt annorlunda ut i kroppen jämfört med hur han brukar se ut, förhoppningsvis är den lättare, snabbare och starkare än förut 😀

Nordisk stil då, jo vi har tagit ett pass där min för tillfället kassa balans gjorde att jag dratt i backen rejält när det gick som fortast och fick en finfin lårkaka. Vi ska satsa på ett nordiskt fartpass i veckan och se om vi känner att det känns lockande att bila upp till SM i Piteå eller inte 😉 Jag har ju fastnat mer och mer för slädhundsstilen men det är ju ändå riktigt kul att själv vara en avgörande faktor och kunna bidra till att köra minuter och sekunder snabbare. Även B verkar gilla att träna och tävla i spann mer än ensam med mig på skidor så det beror helt på hur vi känner oss när det närmar sig tävling 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s