KOMMANDE TRÄNINGSVECKA

image
Bild från förra veckan då jag körde B tillsammans med Tricky i led för första gången. Pamir och Lita bak 🙂

Denna vecka är inte över ännu även om denna veckas träningsdagar är det. Jag sitter i alla fall och planerar kommande veckas träningspass, både för mina och Fias hundar.
Jag jobbar 2 nätter till veckan och det är även personalmöte en annan dag så det kommer bli tajt om ”lediga” dagar men man gör helt enkelt det bästa av situationen. Sova kan man göra när dragsäsongen är över, alltså ”bara” 5 månader kvar tills jag får vila upp mig ordentligt.

Planen är i nuläget att alla våra hundar ska gå måndag, onsdag och fredag. Jag kommer kanske låta de gå hela helgen med men det beror på hur de känns i formen och hur vädret är.
Förhoppningsvis har inte varmvädret tagit för hårt på snön så att jag kan köra dem med släde. Tanken är att få till pass som ligger kring 7-9km i trav. Mina hundar får även 1-2 pass i veckan med pilates. Jag tänkte skriva ett inlägg om just det senare men kort beskrivet är det stabilitetsträning med hjälp av hundens egen vikt och balansredskap som tex pilatesboll.

Jag kanske kommer att köra B med Tricky i 2spann på någon tävling i vinter och därför har jag nu börjat köra ihop dem. Det gick såklart utan problem då både B och Tricky är snälla och som inte har lust eller intresse av att mäta sig eller vara allmänt bråkiga mot nya hanar. Tricky får även hjälpa till att lära B gå på höger sida vägen, B har alltid haft en förkärlek för att gå så långt till vänster som möjligt men nu börjar han förstå att man kan gå på andra sidan med 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s