SNART JULAFTON

hornet2010
Såhär kommer den se ut, fast min kommer såklart vara svart.
Bild från Danler.

Snart är det julafton och jag ska ge mig själv världens julklapp hade jag tänkt! Nämligen en helt sprillans ny och utrustad tävlingssläde 🙂
Det kommer bli en Danler, deras Hornet XC. Jag har velat fram och tillbaka länge och det är mycket som spelar in i valet av släde. Jag valde till slut denna just för att den har snabbfästen för medarna(inga skruvar eller andra lösa delar) och för att den är populär även begagnad, om jag skulle få för mig att sälja den någon dag så sänks priset inte så särskilt mycket. Även Fia kör med denna släde och då blir det lätt att låna varandras om det skulle behövas och man behöver inte lära sig köra olika slädar.

Jag kommer även kosta på mig ett par extra medar, ett par med skruvlöst fäste för QCR-belag som lätt går att byta ut när de blir slitna. De går även lätt att få tag på via svenska återförsäljare så det är bara att köpa nya när de slits. På så sätt kan jag ha standardmedarna som tävlingsskidor och QCR-medarna för att träna på. Jag kommer alltså kunna köra släden mer än bara på tävling utan att förstöra tävlingsskidorna 🙂
Det är ju vanligt att hundförare har en tävlingssläde och en annan släde som de tränar med men jag anser mig inte ha den ekonomin som motiverar att endast köra en släde för över 10.000kr ett fåtal ggr per år. Släden ska hålla för att köras oftare och ser man till att vara varsam och sköta den ordentligt så ska den nog hålla för både det ena och det andra.

Ankare ska man ju också ha och jag tänkte köpa deras Alu-Tec ankare, som väger mindre än hälften av vad ett vanligt ankare, det väger endast 560gram jämfört med ett vanligt stålankare som väger hela 1500gram. Detta är ju totalt onödigt ur tävlingssynpunkt egentligen då vikten inte alls gör lika mycket som glidet men jag kände att jag ville unna mig något extra och det kan vara skönt för mig om inte annat att slippa lyfta tunga och otympliga ankare.

Jag är så nöjd och stolt över mig själv som lyckats gnida ihop slantarna för denna släde. Jag har jobbat extra, jag har slöjdat och sålt saker, jag har sparat och hoppat över tävlingar och träningsläger för att kunna uppfylla denna dröm. De antal gånger jag senaste tiden jobbat 20 timmar på ett dygn har jag påmint mig själv att jag gör detta för släden och att jag är så grym som jobbar så hårt för detta.
Nu är jag där, med råge! Jag har i dagarna mailat Danler och väntar nu bara på en bekräftelse, totalkostnad och hela biten med leverans. Kanske kommer den på självaste julafton? 😉

Jag måste även passa på att tacka mina underbara sponsorer, VetZoo.se! Med deras sponsring av hundmat, utrustning och tillskott har jag kunnat lägga en stor del till denna investering istället! Ert stöd är guld värt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s