ÅRSRESUMÈN

Det är väl på sin plats med en liten genomgång av året och vad det innehöll för oss. Både bra och dåliga ting. Jag tar det per gren eftersom det blir lättare att hålla kolla då 🙂
Drag
P1020428
2spann i Nornäs med Kelpiepojkarna B och Scot.wpid-wp-1423222652698.jpeg
2spann på Polarhundsmästerkapen i Orsa med Isa och Tiger.

Jag tävlade bara 2 dragtävlingar och det var i tvåspann. Första tävlingen var Västras Vinterrace i Nornäs där jag körde i B-gruppen med workingkelpies! B som hade gått med noskvalster och halsinfektion hela december samt Scot som hade gått sammanlagt 5 pass innan tävlingen. Vi åkte ändå för att visa hur uppskattat det är att tävlingarna avänder sig av den nya klassen 2spann och jag blev riktigt nöjd med killarna som trots deras dåliga uppladdning ändå gjorde allt de kunde. Vi kom på 2/2 efter Anna-Carins duktiga Riesens. Andra dagen då spåren var fina körde vi 5km på 15.05 och det är jag grymt nöjd med efter förutsättningarna.

I Februari var det dags för Polarhundsmästerkapet där jag lånade Tiger av Malin Sundin och körde honom tillsammans med våran Isa. Det var ingen värst fart på Isa och jag vet att hon inte är en hund för tävlingar så jag hade inte så höga förhoppningar. Vi kom dock på pallen, plats 3/5.

-Kommentar: 
2016 är planen att köra 2spann i C-gruppen på Polarhundsmästerskapen och SM. Jag komemr ha 2 inlånade hanar och förhoppningsvis kan jag förbättra mina resultat och tider från ifjol.

Agility
wpid-dsc_000001.jpg
Årets första agilitytävling var Storsjöhoppet i Augusti.
Jag tävlade agiity under augusti och september med B. Han hade en pinne i hoppklass 1 sedan tidigare och årets mål var att ta de 2 sista pinnarna samt starta i hoppklass 2. Det lyckades vi galant med och vi var rysligt nära 2 pinnar även i debuten i hoppklass 2. B var helt underbar att tävla i agility och han verkar ha landat i sig själv mer.

-Kommentar:
Under 2016 så är målet att ta minst en pinne i hoppklass 2 och få erfarenhet och rutin på svårare banor.

Rallylydnad
wpid-dsc_0097.jpg
Lita gjorde storslam under en helgs tävlingar i Sollefteå!

Lita och jag har tävlat i rallylydnad med mycket fina resultat. Vi hade som mål att fixa 3 kvalificerade resultat i den Avancerade klassen samt känna oss redo för momenten i Mästarklass. Tävlande en helg i Sollefteå och efter den helgen så hände något med mig och Lita som ekipage. Vi var så samspelta och Lita gjorde sitt bästa under varje lopp. Inget nosande, släpande eller annat oönskbart och bara 110% från hennes sida gjorde att det kändes lekande lätt att tävla. Lita tog under den helgen 3  raka kvalificerade resultat och vi var därmed uppflyttade och hade klarat av vårt årsmål!

-Kommentar:
Under 2016 är målet att gå några fler rundor i Avancerad klass samt träna inför att starta i Mästarklassen. Om vi gör det så är Lita den första Svarta Älghund att tävla officiellt i Rallylydnadens högsta klass 🙂

Annars har det inte tävlats så hemskt mycket under året. Dåligt med snö och hundar med noskvalster samt karensen på den medicinen satte stopp för det mesta i draget.
Vi hoppas verkligen att vi får en trevlig säsong med många fina turer på fjället om inte bra resultat.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s