DRAGPASS PÅ SKIDOR

P1020772
Stor vikt läggs redan vid att stå stilla och inte bita i linor, snurra omkring, busa med grannen eller försöka krypa ur selen. Saker som man helst vill slippa i framtiden när man ska starta med 4spann eller mer, då det av självklara skäl inte går att hålla ögonen på alla hundarna varje sekund. En husky behöver inte många sekunder på sig för att bita av en sele eller snurra in både sig själv och andra i spannet.P1020767
Det var bra före idag, inte för lättåkt så jag kunde åka bakom och bromsa ner farten hela tiden för att Beldin ska bygga ett bra fartförtroende och vara trygg i alla hastigheter med mig bakom.P1020779
Det var aldrig fråga om att knäppa av ner till trav, en mycket lovande egenskap är att unghunden kan galoppera mycket långsamt men även trava snabbt när det krävs.P1020778P1020775P1020774
B står alltid och ”psykar” för att vara på hugget när jag säger ”OKEJ!”, som är vårt startkommando. Han kryper ihop och backar även bak ett steg eller två för att liksom vara beredd med att ta sats. Han är dock den bästa läromästaren på att smitta av sig på Beldin med lugn och ro vid pauser och stopp. B står alltid stilla, biter aldrig på något eller någon och har aldrig orsakat lintrassel. En perfekt läromästare för Baby B alltså 🙂P1020773
Lita var med lös på hela turen, mycket för att Beldin redan nu ska få känna på hur det är att köra om och bli omkörd samt kunna släppa Lita som han tycker så mycket om och fortsätta springa fastän vi just passerat henne.

Idag blev det en kort skidtur på 5km med B och Beldin i 2spann. Jag valde en relativt flack runda så att jag skulle ha möjlighet att bromsa ner pojkarna och kunna vara med och kontrollera turen lite. Bedlin dundrade på som han aldrig gjort annat och var fortfarande pigg när vi kom tillbaka till spårstarten. B som fick gå 22km djupsnö i onsdags tyckte det var skönt att få sträcka ut lite han med.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s