PLANERING FÖR TRÄNING OCH TÄVLING

P1020781P1020782

Jag sitter och planerar lite för hur hundarnas träning inför tävling ska se ut de närmsta veckorna. Första tävlingen vi satsar på är Polarhundsmästerskapen i Norråker 5-7 Februari. Därefter är det SM i Gafsele helgen efteråt. Jag fick just reda på att min semester för SM-helgen belv beviljad så nu börjar pirret komma i magen!
Jag kommer att tävla 2spann på båda tävlingarna i C-gruppen. Har ännu inte bestämt mig för om det blir B och Tricky eller Pil och Tricky som blir parhästar. Kommer 2spann att räknas in i Siberian Husky-cupen 2016 så kör jag självklart renrasigt för att kunna vara med i cupen.
På SM börjar jag även fundera kring om jag ska passa på att starta ett 4spann i C-gruppen också enbart för att testa på att tävla med såpass stort spann samt för att Pamir ska få en fin första tävlingsupplevelse. Eftersom jag är helt rookie på att tävla släde 4spann så ska den starten enbart vara till för att både jag och hundarna ska få känna på. De andra hundarna i 4spannet ska vara med för att fungera som läromästare för mig och Pamir.
Nåja, jag kommer säkert hinna bestämma mig många gånger innan sista anmälningsdagen men det vore minsann kul att få passa på att tävla mer när vi ändå är där. Skall även komma ihåg att checka av med arrangören om det ens är möjlig med 2 starter med släde, så att ingen av klasserna krockar. Jag vill ju gärna hinna ladda om någorlunda mellan starterna 🙂
Till hjälp i planeringen har jag min egendesignade kalender men även en så kallad ”Tidjournal”, där får det plats många hundar och flera olika delar för varje dag, en sådan här kalender går att köpa på bland annat Akademibokhandeln. Iden fick jag av Linda 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s