NÄSTA SÄSONG

Haha ja, denna draghundssäsongen har knappt börjat innan jag sitter och tänker på nästa. Jag tänkte dela med mig lite av hur tankarna går kring nästa års säsong.
img-20151202-wa0002.jpg
Min fina Beldin som är mitt i sin inkörning för tillfället. Nästa säsong får han tävla!

Jag och Fia som äger hundarna jag tränar har pratat lite om hur nästa säsong kan komma att se ut och vad jag och hon skulle vilja få ut av den. Jag vill få mer erfarenhet samt börja köra större spann och Fia vill få ut unghundarna tillsammans med de bästa äldre hundarna hon har för att bygga upp ett gäng starka ungdomar som kan tävlas i många år och vara en bra bas att fylla på efterhand. Fia behöll 2 hanar ur samma kull som Beldin så där har vi 3 härliga hanar som redan nu visar att de vet precis hur de ska arbeta i selen.
Tillsammans med unga fröken Accio, vars bror vi tragiskt miste under en träningstur i höstas är det de fyra yngsta hundarna som ska debutera nästa säsong. För att fylla upp till ett 6spann så ska den snabba och vita hanen Tricky lära barnen allt han kan om att springa fort och sedan har vi Pamir, den fina och otroligt personliga tiken som är 4 år men ännu inte tävlat. Hon har mognat sent men börjar nu visa riktigt fina sidor och tanken är att hon ska gå en tävling denna säsong och sedan vara med i A-laget för nästa säsong.
P1020511
Tricky(den vita) och Accio i led under en träning i december.

Jag kom helt av mig i höstas när Lumos föll ihop under ett kort träningspass och redan då kände jag att jag inte orkade planera och sikta mot medaljer denna säsong på samma sätt som innan, det var helt enkelt inte det viktigaste längre. Jag har nu börjar bearbeta och kunnat börja tänka framåt och inte bli uppgiven av ledsamma tankar längre när jag tänker på Lumos. Det var inte min hund men jag var med från det att han var nyfödd och hann få se mycket av honom, bland annat hans underbara arbete i selen.
Nu har jag fått igång hundarnas träning igen och fått tillbaka lusten att köra hund och utveckla deras träning för att de ska bli så hållbara och starka som möjligt.

Fia har så mycket med annat denna säsong och förmodligen nästa med småbarn och arbete/studier så preliminärt kommer det ligga på mig att se till att hundarna kommer igång i September och får en bra träning innan tävlingarna. Ska jag tävla 4 unghundar och en vuxen men orutinerad tik så krävs det lite som det där ordspråket säger; ”Det man inte har i huvudet, får man ha i armarna”. De ska orka att springa i tävlingsfart 15km utan att huvudet tar stryk, det är unga hundar som ska få en bra start på alla plan, både fysiskt och psykiskt. Att hela tiden känna att de blir för trötta och inte orkar med de andra hundarna tär på en ung hunds huvud. Det är mitt mål i alla fall och jag är redan nu fast besluten om att göra allt jag kan för att få allt att stämma, jag vill verkligen det här och det är en ofantlig möjlighet att träna och tävla ett 6spann med någon annans hundar.
Loga_Lekvattnet
En bild från när Fia tävlade 6spann framgångsrikt! Bildkälla

Fia tävlar ju helst 6spann då hon känner att det är hennes klass helt enkelt, därför vill vi redan nästa säsong köra ihop ett starkt 6spann som kan vara hennes framtid när hon har tiden att tävla igen på samma nivå som innan barnen.
Behöver jag säga att jag är galet peppad på nästa säsong och det känns lite som att denna säsong får gå över lite fort så att höstträningen kan börja 😛

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s