MINI-TRÄNINGSLÄGER

I tisdags när jag sovit några timmar efter mitt nattjobb så packade jag in mig och hundarna i bilen för att åka ut till Fia för att sova över en natt. På så vis slapp jag köra fram och tillbaka och jag kunde istället lägga tiden på att köra hundarna ännu mer 🙂
Det blev ett pass på 12km för tävlingshundarna på tisdagen och 2 pass på onsdagen. Det första passet blev 15km varav 2km i djupsnö och efter några timmars vila körde Johan 7km med samma spann för att pressa dem lite. Hundarna hade varit trötta på slutet men jag är ändå väldigt nöjd med dem, ingen ”dog” i energin och alla gick rent och fint samt tog kommandon perfekt. Det är inte alltid självklart att få ett hundspann att vika in på en ospårad väg när de har möjligheten att fortsätta rakt fram på ett skoterspår.

P1020880
På skoterspåret.

P1020883
Inne på den ospårade vägen.P1020897
I en av uppförsbackarna påvägen hemåt. Här hade hundarna gått 9km och galopperar ändå uppför!P1020874
Detta är ju de 4 hundar som ska tävlas på SM i 4spann samt reserven Tirith som här går bak till höger. P1020891P1020908
Här är vi påväg upp på gården och Fia passade på att fota oss lite. Här kan ni se fina Pamir, i led till vänster. Hon har ett fokus och steg som verkligen imponerar på mig. SM blir hennes första tävling.P1020905
Dessa ShejriX-hundar tar ALLTID i allt vad de har. När de får upp vilt eller annat spännande på spåret så är det knappt man märker någon fartökning på de flesta då de alltid går på högsta växeln. Tione dock, i led till höger på bilden ovan ÄLSKAR när det händer något så hon gasar på lite extra då!
En lite ovanlig syn hos just Siberian Huskys annars tycker jag. Det känns som att det är svårt att få en sibbe att alltid ge järnet, de tenderar att spara sig lite varje gång.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s