SVENSKA POLARHUNDSMÄSTERSKAPEN

Här kommer bilder och tankar från årets upplaga av Svenska Polarhundsmästerskapen.

imageJag körde bröderna Pil och Tricky, de tillhör Fia och kennel ShejriX där jag är handler. Då Fia har fullt upp med barn och annat så tränar och tävlar jag hennes hundar. Denna säsong var den första där jag lånar hennes hundar till tävling. Just denna säsong var hundarna klent tränade jämfört med hur de ska vara tränade vid den här tiden. Jag valde ändå att starta då jag själv behöver rutin på tävling samt för att veta var vi står lite grann.

imagePrispallen i klassen SP2C. Jag har aldrig vart så nöjd tror jag!

image
Totala resultatet!
Dag 1 bjöd på en del utmaningar! 2 meter efter starten så snurrade Tricky in ett framben i necklinen och det var alltså bara att ankra upp lite fort och springa fram och reda ut trasslet. När vi då drog iväg igen så var det direkt en uppförsbacke och det märktes på hundarna att det där stoppet tog bort lite av gasen och suget de hade. De hamnade ur balans helt enkelt och var inte så taggade resten av banan. Jag jobbade på dock och vi stod på benen allihopa in i mål. Vi gick in på en 4e plats av 5 startande i klassen efter dag 1. Jag kan inte påstå att jag var särskilt nöjd och det kändes ruttet att få ett sådant stopp på en bana som bara är 5km, där det alltid är sekunder som avgör vilken plats man hamnar på, det finns ingen plats för ett misstag om man vill stå högst på pallen.

imageDag 2 hade jag gjort upp en plan; byta till en kortare neckline som Tricky inte skulle kunna trampa över samt starta närmare startlinjen och på så vis spara hundarnas krafter lite genom att de inte skulle behöva dra upp för backen från parkeringen till starten. De var lugna och fina i starten men när de satte iväg så kände jag direkt att nu var de verkligen på hugget!
De hade gashäng ända in i mål och jag kände ett stort flyt genom hela banan. När vi är ca 1km från mål så ser jag de två ekipagen som startade före mig och då inser jag att vi kört väldigt fort och bra. Vi kör om ett större spann utan problem och grabbarna får vittring på de andra 2spannen. Vi kör in i mål och hundarna kändes fortfarande väldigt pigga i stark galopp.
I väntan på prisutdelningen så försöker jag hålla ögonen öppna för när de skulle sätta upp resultatlistorna för min klass. Jag hade som mål att klättra en placering men visste att vi hade kört fort, såpass fort att vi lika gärna kunnat klättra två placeringar. De sattes dock aldrig upp nån lista för min klass utan det vart en pirrig prisutdelning där jag inte visste resultatet innan.
När de då ropade upp mitt namn som silvermedaljör blev jag underbart glad! Ännu gladare blev jag när jag fick se tiderna; jag hade kört snabbast av alla dag 2, snabbare än VM-medaljören och idolen Malin Granqvist!

Denna tävling kommer jag att leva länge på och jag vet nu vilken känsla jag är ute efter under en tävling; totalt flyt där allt är under kontroll.

En reaktion på ”SVENSKA POLARHUNDSMÄSTERSKAPEN

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s